5 Ara 2013

Pelikan MK 10 & Diamine Emerald Green


Bugün birazcık eskilere gidiyoruz… Pelikan MK 10 benim ilk aldığım vintage dolmakalem… Uzun süre nasıl olur performansı bir sıkıntı yaşar mıyım diye eski kalemlerden uzak durmuştum ta ki MK 10' a kadar…

MK 10 1965-1973 yılları arasında üretilen giriş seviyesi bir çeşit öğrenciler için yapılmış dolmakalem… Günümüz tabiriyle Pelikano'ların atası desem yalan olmaz sanırım:) MK 10 'da M pistonlu anlamına, K ise Almanca ''Kunststoff'' yani plastik anlamına gelmekte...

Kaleme yakından bakmadan önce kutusuna yakından bakalım… 


Kalem hiç kullanılmamış ve şansıma hala düzgün kartondan bir kutusu var… Günther Wagner serisinden… Gelelim kalemin detaylarına dolmakalem daha önce de belirttiğim gibi K' sından da anlaşılacağı üzere sert plastik bir gövdeye sahip… Dolum sistemi yeni Pelikano'ların aksine pistonlu… Mürekkep haznesi bir pencere yardımıyla görülmekte… Bendeki gövde yeşil, grip piston kapağı ve dolmakalemin kapağı siyah renkte olanı… Mürekkep penceresi ise yeşil… Tamamen siyah olan modelinde bu pencere mavi olmakta… Kapak çevirmeli değil klik sistemli, tek elinizle kolayca açıp kapatabiliyorsunuz...


Dolmakalemin boyutlarına bakacak olursak…  Kapak takılı hali ie 14.4 cm, kapaksız hali ile ise 12.6 cm gelmekte… Kalemde kullanılan metal kısımlar altın kaplama çelik… Klasik ve spor görünüm bir araya getirilmeye çalışılmış… Mürekkep haznesi 1.3 ml kapasiteli...


Diğer metal aksamlar gibi uç da altın kaplama çelik… Bendeki Extra-Fine  (EF) uçlusu… Oldukça yumuşak bir yazımı var damak diğer kalemlerden biraz farklı altta yani damakta klasik Pelikanlar gibi tırtık yok büyük bir delik bulunuyor… İnternette ucun zamanla yazı yazarken damlattığından bahsedilmiş bende öyle bir sorun olmadı… Esnekliği oldukça az hatta sert diyebilirim… Uç vidalı değil sökmek için biraz uğraşmak gerekir sanırım… Zarar vermemek adına çok zorlamadım :)


Mürekkep seçimim yine Diamine' den yana oldu… Tam kalemin tonunda bir yeşille kalemimi mürekkepledim… Oldukça güzel bir yeşil Emerald… Diamine Emerald kağıt üzerinde oldukça asil ve şık duruyor… Tam anlamıyla adından da anlaşılacağı üzere zümrüt yeşili… 


En kısa sürede bir sürprizle yeniden birlikte olmak dileğiyle bugünlük de benden bu kadar:)

* Defter; Clairefontaine A6 Spiralli Kareli.
Kitap ; Veba, Albert Camus-CAN Yayınları.

6 yorum:

  1. Dolmakalem süper, mürekkep müthiş, inceleme harika. Scrikss 84 e ne kadar benziyor :-(...bir de scrikss 84 hakkında inceleme yapmayı düşünmez misiniz?
    ellerinize, beyninize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet düşünüyorum scrikss 84 ile karşılaştırma yapmayı bir ara :) Listeme ekledim merak etmeyin :)

      Sil
  2. Bu incelemeden aldığım gazla siparişime son anda Emerald'ı da ekledim. Darısı Pelikan'ın başına. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yeşil eklenmeyecek gibi değil :) Darısı başınıza :)

      Sil
  3. Diamine salamander ile emerald arasında gidip geliyorum hep. Açık soylıyım emeraldın bu kadar güzel duracağını tahmın etmıyordum. Cekındıgım bır husus var:Emerald da majestic blue gibi saturasyonu yüksek bir mürekkep mi? Maalesef majestic blue kurumuş olsa bile daha sonra dokunulduğunda elde ya da karşı sayfada lekelenme yapıyor. Bu mürekkepte de aynı durum söz konusu mu? Teşekkürler incelemeniz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şekilde bende salamander ve emerald arasında kalmıştım...Son anda ödeme öncesi değişip emerald aldım hatta:) Emerald, majestic blue kadar yoğun değil yazdığım birkaç yazıyı şimdi de sizin için kontrol ettim boyama yapmamış… Boyasa da leke de yapsa yine de majestic blueyu severek kullanıyorum doğruyu söylemek gerekirse kendisi en sevdiğim maviler arasında ilk 3'te:) Yorumunuz için ben teşekkür ederim:)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.