23 Kas 2015

KONUK YAZAR ETKİNLİĞİ 9/ SCRIKSS Heritage İncelemesi

Konuk Yazar Etkinliği'mizin bu ayki yazısı Muhammed Erden' e aittir.

Merhabalar Sevgili Mürekkep Faresi Takipçileri ve Kalem Severler.

Öncelikle iş yoğunluğundan dolayı aktif şekilde sayfada yer alamasam da bana bu fırsatı sunduğu için Mürekkep Faresi’ne teşekkürü borç bilirim. Kalemler ve mürekkepler hakkında, buradaki kişilerin yanında benim durumun henüz başlangıç seviyesi sayılabilir. Buna rağmen beni bu yazıyı yazmaya iten şey ise sayfadaki her inceleme yazısını büyük bir zevkle okuyor olmam ve kalem, mürekkep, yazı seven biri olarak sayfaya benim de bir katkımın olması gerektiğini düşünmem oldu. Daha yolun çok başında biri olarak hatalarım için siz kalem severlerden şimdiden özür dilerim.


Kalemlere olan ilgim öğrencilik yıllarıma dayanmakta. Kaliteli yazım sağlayan ve estetik kaygılarla göz önünde bulundurularak üretilmiş her türlü kalem her zaman ilgimi çekmiştir. Bu tavrım öğretmen olduktan sonra da artarak devam etti. Belki biraz geç kaldım ama son yıllarda bir dolma kalem tutkusu baş gösterdi. Bu blog sayfası ile “ http://historianin.blogspot.com.tr/ ” sayfasını keşfetmem dolma kalemlere ilgimi iyice körükledi.


Bugün sizlere tanıtmak istediğim kalem, ülkemiz topraklarından çıkmış bir marka olmasından dolayı ayrıca gurur duyduğum Scrikss’in Heritage olarak isimlendirdiği 50. Yıl Özel üretim kalemi. Dört farklı rengi bulunan modelin bende bulunan rengi Gold Krom olanı. Şahsen tasarımları gerçekten şık olmuş. 



Kalem ebat olarak büyük gelebilir. Kapağı kapalı halde yaklaşık olarak 14,5 cm olarak ölçtüm. Metal kapak ve gövde olması nedeniyle de haliyle ağır bir kalem, gram olarak ağırlığını öğrenemedim. Tabii ki herkesin zevki başka, ben ağırlığından memnun kaldım.
        


Fotoğraflarda da görüldüğü üzere altın kaplama bölümlerle, üzerindeki işlemelerle özel bir kalem olduğunu fark ettiriyor. Ben buradayım diyen bir kalem olduğunu söylesek yanlış olmaz sanırım. Kapağı vidalı olup kapağın üst kısmına markanın logosu, klips üzerine ise “S” harfi kabartma ve oyma şeklinde işlenmiş. 


Yazım kalitesi hakkında henüz yeteri kadar bilgi ve tecrübe sahibi olmadığım için elimdeki diğer kalemlere kıyasla bir yorum yapabilirim. Tabii ki kullanılan mürekkep ve kâğıt kalitesinin de yazım konforunu etkilediğini biliyorsunuz zaten. 


Ben kalemi Parker marka mürekkep ve Scrikss Notelook serisi bir defterle test ettim. “M” kalınlıktaki uç gayet konforlu ve ıslak bir yazım sağlıyor. Ayrıca kalemin grip kısmı gayet konforlu bir tutuş sağlıyor, uzun süreli yazma durumunda eli ve parmakları yormayacakmış hissi uyandırdı bende.


Şimdilik benden bu kadar. Bana bu fırsatı sunduğu için Mürekkep Faresi’ne ve değerli vaktinizi ayırıp yazıyı okuduğunuz için siz takipçilere teşekkür ederim. Her türlü yorum, eleştiri ve tavsiyenize açığım. Yapmış olabileceğim hatalar için affınıza sığınıyorum.


                    Sevgi ve saygılarımla herkese bol mürekkepli günler dilerim… :)

Muhammed Erden

9 yorum:

  1. Merhaba Muhammed Bey bu güzel ve bir o kadar da görkemli fotoğrafları olan yazınız için çok teşekkür ederim. Fırsat bulup bizlere Sckriss Heritage' i tanıtmanız çok iyi oldu kalem benim için biraz maskülen kaldığından edinmeyi düşünmüyordum blogta yazısının olmasına bu açıdan çok sevindim.Umarım başka bir Konuk Yazar Etkinliği'nde tekrar görüşürüz.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bana bu fırsatı sunduğunuz için. Umarım kalem severler için faydalı bir inceleme olmuştur. Tekrar görüşmek dileğiyle.

      Sil
  2. elinize saglık. Bu kalemin ben bir tek bu rengine denk geldim bu arada. Sanırım siyahı da vardı ama diğer renklerini bilmiyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 4 renk olarak üretilmiş durumda. Gold Krom, Altın, Siyah ve Platinyum

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. Arkadaşlar bu kalemde sadece şekil var yazımı hiç güzel değil

    YanıtlaSil
  4. Dolma kalem konusunda hobinize katkım olduğunu okuduğum için sevindim :) Kalem şık duruyor, bunda sizin de katkınızı yoksayamayız ama, elinize sağlık güzel fotoğraflar olmuş , ağır olması bir dez avantaj özellikle uzun süre yazımda.Markanın hayranı olan kesim, hafif olan vintage kalemlerine daha çok aşina olduğu için bu modele geçiş düşünülürse kullanıcıları zorlayabilir. Emeginize sağlık, yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Ben teşekkür ederim.. Evet ağırlık konusu bir kısım kullanıcıyı zorlayacak düzeyde, herkesin seveceği türden değil, şahsım adına ben memnunum :)

    YanıtlaSil
  6. Vakit ayırıp değerlendirmelerinizi yazdığınız için teşekkür ederim Muhammed Bey.
    Fotoğrafları da çok beğendim. Scrikss çok da ilgi duyduğum bir kalem değil malesef.

    hepinize güzel bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.