3 Kas 2014

TWSBI Micarta V2 - SAILOR Jentle Ink Four Seasons Doyou


Geçen ay oldukça hareketli bitti kasım ayının ilk haftasında, sonunda yeni bir incelemeyle karşınıza çıkabildim… Size de oluyor mu bilmem ama ne zaman kendime söz verip kırtasiye sektöründen uzaklaşmaya, yeni birşeyler almamaya karar versem kesin yeni birşey alıyorum…

İşte günün dolma kalemi de bir türlü başlamak bilmez kırtasiye diyetlerimden birinin sonucu… TWSBI Micarta V2… Kalem kahverengi olunca mürekkep de kahverengi olmazsa olmazdı… Sailor Jentle Ink For Seasons Serisinden Doyou da günün mürekkebi oldu…


TWSBI Micarta V2 özellikleri bakımından oldukça farklı olmasının yanısıra sunumuyla da göz dolduran kalemlerden… Kalemin satış şeklini yani paketlemesini göstermesem olmazdı… Micarta V2 bu görmüş olduğunuz kareli TWSBI defterin içinden çıkmakta… Kalem için defterin perforeli kısmında küçük bir oyuk bulunuyor… Micarta V2 jelatinli olarak bu bölmede saklanmış olarak geliyor… 

İsminde yer alan V2 TWSBI Micarta' nın ikinci versiyonu olduğunun göstergesi...

*Solda Lamy Vista - Ortada TWSBI Micarta V2 - Sağda TWSBI Diamond 580 AL

TWSBI Micarta V2' nin ilk bakışta doğal bir maddeden oluştuğu algılanan ilginç bir gövdesi olduğu var… Gövde ısı uygulaması ile sertleştirilen reçine üzerine bir çeşit kumaşla kaplanmış… Bu teknik bazı bıçak ve çakı saplarında da kullanılmakta… 

Üzerine yapılan kumaş kaplama sayesinde pütürlü gibi görünen kendinden desenleri var ama elde herhangi bir pürüz hissettirmiyor bu gövde… Oldukça rahat… Bu sayede kalem sanki ahşap malzemeden yapılmış gibi görünüyor hatta…

*Solda TWSBI Micarta V2 - Sağda TWSBI Diamond 580 AL

Alıştığımız transparan gövdeli TWSBI' ların aksine kalem tamamen opak renkli bir gövdeye sahip… Dolma kalemin ucu bildiğimiz TWSBI uçları gibi yine büyük ve oldukça süslü… Micarta' lardaki Jowo uçlarda altın kaplama çelik kullanılmış…  Jowo uç bildiğimiz üzere TWSBI 580' lerle birlikte kullanılmaya başlanmıştı… Benim kullandığım kalemde F uç bulunuyor. Micarta' nın ucu oldukça yumuşak iyi bir yazım performansı sergiliyor. Cızırtı, mürekkep iletiminde bir sorun vs yaşatmadı...

Bendeki Micarta' da klips bulunmuyor dilerseniz klipsli olanları da mevcut… Kapak gövdeye vidalı olarak kapanmakta vida adım sayısı oldukça fazla dolma kalemde vidalı kapak sevmiyorsanız bu kalemi hiç sevmeyeceksiniz muhtemelen… Kapağın açılış süresi bayağı zaman alıyor…


Boyutlarına bakacak olursak;

Kapalı haliyle; 13,5 cm, kapaksız haliyle; 12,7 cm, kapağını arkaya taktığımızda;  16,8 cm, grip/tutma yeri çapı; 14,7 mm ve ağırlığı sadece 22 g kadar… Bu kadar kalın gövdeli bir kalem için kullanılan malzeme dolayısıyla oldukça hafif diyebilirim...


Dolma kalemi diğer TWSBI' lardan ayıran bir başka özelliği ise dolum sistemi…  Alıştığımız piston mekanizması maalesef bu kalemde yok… Micarta V2' ye mürekkep, konvertör/dönüştürücü/pompa yardımı ile doldurulabiliyor. Dolayısıyla dolma kalemi kartuş ile de kullanabiliyorsunuz. Bu noktada bahsetmek istediğim küçük bir olumsuzluk var o da mürekkep temasında grip kısmında leke kalabilmesi… Su içerisinde bekletmek isterseniz de grip kısmında bir miktar renk açılması yaşayabiliyorsunuz… Kalemi yıkarken ucu söküp yıkamakta fayda var… Mürekkep çekerken de konvertöre direkt mürekkep çekilebilir...

Konvertör ve kartuş olarak uluslararası olanları tercih edebiliyorsunuz. Paket içeriğinde konvertör de bulunuyor… Ben bugün konvertörle yazmak istedim. Genel olarak kaleme bakıldığında artık üretiminin olmamasından dolayı ve farklı bir form içerdiğinden benim açımdan alınabilir sınıfında yer alıyor...


Uyum merakım sonucu kahverengi kalemde kahverengi mürekkep tercih ettim yine… Günün mürekkebi Sailor Jentle Ink' in mevsimler için tasarlanmış olan mürekkeplerinden biri Doyou… 

Doyou mid-summer anlamına geliyor… Yaz ortası için seçilen bu koyu kahverengi mürekkep siyah gibi koyu bir renk isteyip ama farklı bir ton olsun diyenler için ideal… 

Günlük kullanımda rahatlıkla kullanılabilecek tonlardan olan Doyou mat bir renge sahip… Kağıt üzerinde kuruma süresi oldukça hızlı… Gölgelenmesi pek yok… 


Bugünkü yazı denemesinde kalemle birlikte gelen kareli A5 boyutlu, siyah  kapaklı lastikli defteri tercih ettim… Uç performansı ve mürekkeple uyumu benim için oldukça doyurucu oldu… Defter arkaya mürekkebi geçirmiyor , gölgelenme ve mürekkepte kırçıllanma yapmadı… Bir süre zevkle kullanacak gibiyim bu üçlüyü… 

Bugünlük benden bu kadar bir sonraki yazıda görüşmek üzere iyi haftalar...






10 yorum:

  1. Görünüm ve sunum olarak harika bir dolma kalem. Yazıyı daha okumaya başlamadan fotoğraftaki kapak yivini görünce açmak uzun sürer demiştim. :-) Yazınızda bu durumu siz de belirtmişsiniz.
    Yine yazıdan anladığım, kalemi kullanırken biraz dikkat etmek gerekiyor. Diğer kalemlere göre biraz da özen istiyor gibi anladım ben..
    İnceleme ve bilgiler için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiv hem kapağı kapatırken hem de gövdeyi vidalarken oldukça uzun sürüyor sadece bu özelliği ile bile pek günlük kullanım kalemi değil maalesef. Kalem gövdesinde dediğim lekelenme ve renk açılma sorunlarından da dikkatli kullanmakta fayda var. Yine de TWSBI kalitesini yabana atmamak lazım yazımı ve kullanımı keyifli bir dolma kalem. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben kalemi çok sevdiğimi söylemeliyim orijinal bir gövdeye sahip ,hem bu sebepten hemde artık üretilmiyor olmasından dolayı koleksiyona dahil edilebilir. Gövdenin kumaş olmasından renk değişimine sebep verecek etkenlerden de uzak tutmak lazım kalemi o halde evet , konvertörü ayrı olarak doldurup takmak bu yönde bir davranış olucaktır , dediğiniz gibi dikkatli kullanim gerektiren bir kalemmiş :) defteride merak ettim birebir kullanımda nasıl acaba ben en iyisi bu kalemi bir arastiriyim satışı hakkında , teşekkürler emeginize sağlık çok faydalı bir yazı oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemi ben de çok seviyorum ama günlük kullanımda kullanılacak cinsten değil maalesef renk atma ihtimalini ve vidadaki fazla adım sayısını düşününce arada çıkarıp kullanmak daha doğru gibi…Ele oturması puro biçimindeki yazmaya odaklı formu çok başarılı, bana Nakaya' yı andırıyor bile diyebilirim. Koleksiyonluk olması muhtemel o açıdan edinmekte fayda var. Beğenmenize sevindim:) Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Harika bir kalem edinmişsiniz güzel günlerde kullanın ve mürekkep seçiminiz her zaman ki gbi mükemmel olmuş :) Yazı için teşekkürler sayın Mürekkep Faresi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz, beğeniniz ve de yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Son zamanlarda pratik kalem takıntimdan dolayi pek isinamadim micartanin vidali kapagina. Ama hem materyali hem de üretilmiyor olmasi cok cezbediyor. Güle güle kullanın. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik olmaması yanında ucun esnek olmaması da size pek uymuyor bence:) Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Gerçekten çok ilgimi çekti bu kalem. Aslında olumsuz olarak bahsettiğiniz renk atma özelliği benim çok hoşuma gitti. Çünkü kullandıkça değişen, karakter kazanan kalemleri çok seviyorum. Mesela Graf von Faber-Castell ahşap kalemleri de zamanla kişisel bir renk alıyor. Onu hatırlattı bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanım sırasında renk atıyor olsa belki dediğiniz gibi eskitme görünümü hoş olabilirdi. Olumsuz olarak bahsetme nedenim dolma kalemin zamanla nemle temasında deforme olma olasılığına karşıdır.Yani renk değişmeye başlıyorsa kısa sürede deforme olma olasılığı da muhtemeldir. Dikkat etmekte fayda var:) Beğeniniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.