2 Haz 2014

NOODLER'S Standart Flex (Noodler's Nib Creaper Flex) - NOODLER'S Ink Rome Burning


Pazartesi sendromuna en iyi çözüm benim için yeni bişeyler denemekten geçiyor… Bugün kendimi mutlu etmek için koleksiyonuma yeni katılan güzel bir mürekkebi kullanmak istedim… Dün akşam hangi dolma kalemime çeksem diye düşünürken mürekkep ile aynı marka dolma kalem kullanmaya karar verdim…

Günün dolma kalemi Noodler's Standart Flex ve de günün mürekkebi Noodler's Ink Rome Burning oldu böylelikle… Yakından bakalım artık isterseniz…


Birçok dolma kaleme göre ufak tefek de olsa performansı, hafifliği, zarif görünümüyle oldukça başarılı bir dolma kalem Noodler's Standart… 

Noodler's tarafından ilk olarak 2010 yılında piyasaya sürülmüş… Noodler's ın en ince ve en küçük dolma kalemi ünvanını taşımakta… Gövde materyali olarak bir tür selüloit türevi kullanılmış. Bu nedenle biraz kokuyor ilk aldığınızda… Zamanla bu kokudan eser kalmıyor… Dolma kalemin parçaları kolayca sökülüp takıldığından ve ayarlarını kendinize göre yapabildiğinizden tamirci dolma kalemi bile denildiğini okudum:)

Noodler's Standart küçük gövdesindeki saklı onca marifetine rağmen piyasada oldukça mütevazi, karton bir kutuda satılmakta… Kutu üzerinde her zamanki Noodler's çizimleri bulunuyor. Marka Amerikan menşeili...


Noodler's Standart dolma kalem daha önce de belirttiğim gibi selüloit bir gövdeye sahip… Piyasada Clear, Gray, Black Pearl, Huson Bay Fathom' s Blue,  Truk Lagoon, Black Pearl ve ve Ahab's Pearl renkleri bulunmakta… Bendeki clear yani şeffaf olanı… Gövde; kapak ve grip kısmı/tutma yeri de dahil olmak üzere tamamen şeffaf… Dolma kalemin içindeki mürekkep hareketini rahatlıkla izleyebiliyorsunuz.

Noodler's Standart' ın kapağı vidalı/yivli olarak açılıp kapanıyor. Tutma yeri çoğunlukta olduğu gibi yuvarlak formda… Oldukça rahat… Dolma kaleme yeni başlayanlar için başlangıç seviyesinde gibi olsa da ucunun özellikli oluşu bir miktar zorlayabilir… Damağa çok yakın tutmamakta yarar var… 

Dolma kalemin metal detayları kromdan… Klips üzerinde markanın yazısı yer alıyor. Dolma kalem ince ve küçük boyutlara sahip olduğundan sadece 11 g ağırlığı var… Bunun 4 g' ını kapak ağırlığı oluşturuyor. 

Kapağı kapalı haliyle 13,1 cm, kapaksız haliyle 11,8 cm kapağı arkaya takılabilir özellikte ve onu da arkaya taktığımızda ise 13,9 cm oluyor. Gövde çapı 10,7 mm kadar…


Sıra geldi dolum sistemine yakından bakmaya… Noodler' s ın bu basit görünümlü dolma kalemi pistonlu olarak tasarlanmış. Pistonu temizlemek için kolayca sökebiliyorsunuz. Takarken tabiki bir miktar silikon greslemenizde yarar var.

Basit görünümünü ve yüksek mürekkep hacmini arkada bırakan en güzel özelliği ucunda… Noodlers Standart Flex adından da anlaşılacağı üzere esnek bir uca sahip… Kağıda yaptığınız küçük dokunuşlara rağmen rahatça esneyip en kötü yazınızla yazsanız bile yazınızı bir şahasere çeviriyor… Esnek olmasına bağlı olarak ucun her hangi bir numaralandırılması bulunmuyor. Uç üzerinde marka adı büyük harflerle işlenmiş. Uç malzemesi ise çelik...


Uzun yollardan gelince birazcık sarsılabiliyor mürekkepler… Noodler's Rome Burning de uzun yolda birazcık kendinden geçmiş etiketini kirletmiş. Şişesini daha açmadan rengini bir miktar ele vermiş oldu. Temizlememe rağmen pek çıkmadı maalesef etiketten… En azından birazcık eskitme görüntüsü vermiş oldu...

Noodler's Ink Rome Burning 90 ml' lik, koyu renkli cam şişeye sahip. Böyle güzel bir mürekkep için kalemde olduğu gibi yine oldukça mütevazi bir ambalajı var:)


Rome burning zeytin yeşilinin ve altın tonlarının harmanlanmış hali sanki… Esnek kalemlerle oldukça iyi bir performans sergiliyor. Bu yüzden her harfiniz her kağıda dokunuşunda farklı bir renkle karşınıza çıkıyor. Kahverengiden zeytin yeşiline kadar geniş bir renk skalasına sahip...

Daha önce yazdığım Iroshizuku Ina-ho yu andırıyor gibi gelebilir ama gerçekten farklı bir mürekkep… 


Kurudukça pirinç (brass) tonlarına doğru dönse de yazdığınız kağıdı suyun altına tuttuğunuzda inanması güç de olsa mürekkep mor renge dönüşüyor. 
-İspatlamasam olmazdı diye küçük bir örnek yaptım sizin için-


Mürekkep ve dolma kalemin uç denemesi için standart, beyaz, A4 ebatlı fotokopi kağıdı kullandım. Çok fazla baskı uygulamama gerek olmadan harfler kendiliğinden form değişti bile…

Umarım Noodlers' mürekkep ve kalemlerini merak edenler için faydalı olabilmiştir haftanın ilk yazısı… Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle; mutlu haftalar... 




20 yorum:

  1. Ve yeni yazı.. Kalem aslında basit bir görünüme sahip olsada pistonlu ve vidalı kapaklı olması bu basit görünüme iyi anlamda bir zıtlık olmuş diye düşünüyorum, kendiniz ayarlıyorsunuz derken neyi kastettiniz acaba açmanız mümkün mü? :) mürekkep etiketi bile çok güzelmiş noodler's ink bu yüzden de çok hoşuma gidiyor ilginç etiketleri var hep şişelerin , mürekkep ına-ho yu anımsatmadı değil bana açıkçası, mutlu haftalar yazı için teşekkürler emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dediğiniz gibi piston ve vidalı kapak kalemi bir tık öne çıkarıyor başlangıç seviyesinden ayırıyor… Kalemin ucunu söküp grip kısmına takarken ayarlama yapabiliyorsunuz.Sizin almak istediğiniz performansa bağlı bişey. Ben kendimce bir ayarlama yapmadım aldığım haliyle kullanıyorum ama farklılık isteyen ve dolma kalemlerin teknik özelliklerini kurcalayanlar için iyi bir özellik diye düşünüyorum. Mürekkep ina-ho ya benziyor demiştim yazımda da ama suyun altında ina-ho nun mora dönüşme gibi bir özelliği yok :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Basit gibi görünen ama marifetli bir kalem diyebiliriz o halde, ben vidalı kapak seviyorum o yönden beni cezbetti açıkçası, uç konusundaki ayarlamada buna işaret ediyor teşekkürler:) evet bende sizi destekler nitelikte söyledim yazılarınızın hiç bir satırı gözümden kaçmıyor, başka bir renge dönüşme olayı pek nadir bir özellik olsa gerek:)

      Sil
    3. Evet marifetli bir kalem ben de vidalı kapak seviyorum en azından açılıp etrafı kirletme problemi olmuyor. İlginiz ve takibiniz için de teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Efendim teşekkür ederiz güzel kalem güzel mürekkepmiş :)
    Meraklarımızı büyük ölçüde giderdiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiğime çok sevindim:) Beğeniniz ve yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Çok teşekkürler yeni yazı için. Mürekkebin rengini çok beğendim. Günlük kullanım için değil de arşivlik bir şeyler yazıyorsanız harika bir etkisi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük kullanım için uygun değil haklısınız ama arşivlik yazılan yazılarda başına bişey gelse bile dökümanlarınızın, kahverengi tonu olamasa da mor tonlarında yazılarınız güvenle sizi bekliyor olacaktır:) Güzel bir özellik. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yazı için teşekkürler, noodler's mürekkeplerinin bazılarında alkol oranı yüksek olsa da koli koli alıp stoklanması gereken bir marka diye düşünüyorum (renk seçenekleri, miktar ve fiyatı düşününce.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alkol oranı yüksek ama nedense Rome Burning' de daha az gibi geldi. Şişeyi açınca fazla koku almadım. Bazılarında hatırı sayılır derece alkol kokusu oluyor… Dediğiniz gibi stoklanası renkleri var gerçekten de… Yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Rengini cok begendim murekkebin. Yazilarini takip ettikce defterden sonra kaleme, murekkebe de saracagim diye korkuyorum acikcasi... cok tehlikeli benim icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi de ismi de güzel gerçekten mürekkebin... Kalem ve mürekkebe sararsan ne olur bilmiyorum ben de üçü de fena durumda defter-kalem-mürekkep sonu gelmeyen bir tutku gibi:)) Teşekkür ederim yorum için...

      Sil
  6. Kalemliğimdeki olmazsa olmaz kalemlerimden birisidir Noodler's. Ama ben de bu modeli yerine daha çok bulunan Ahab modeli mevcut. Bu yazıyı okuyunca sanırım bir tane creapers edinmem gerekti diye düşünüyorum. Harika bir başlangıç olmuş haftaya :) Elinize sağlık, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahab' dan farklı olarak Creapers' ın pistonlu oluşu büyük avantaj bence bir tane edinmenizde yarar var:) Beğenmenize çok sevindim yorum için teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Rengin mora döndüğünü fotoğrafla ispatlamasanız inanmazdım herhalde :) sanki içinden sarı olan kısım çıkınca öyle oluyor gibi çok ilginç bir mürekkep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok alakasız iki ton gibi pek inanılası gelmiyor düşününce :) Görmek gerekiyor illaki diye fotoğrafladım. Yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
  8. Merhaba :)
    Ne tür bir uç ayarından bahsediyoruz, ve nasıl ayarlayacağız bilginiz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba anlatmaya çalışayım ucu yavaşça çektiğiniz zaman damakla birlikte gövdeden ayrılır. Uç; damak/besleme ünitesi(siyah kısım) ve uç pulu(metal kısım) şeklinde iki parçadan oluşuyor. Besleme ünitesinin üstüne pulu oturttuğunuzda ve de besleme ünitesini uç topuna doğru çekip kaleme taktığınızda farklı bir yazım elde ediyorsunuz. Kısacası uç pulunu aşağı yukarı çekerek kendinize göre ayarlıyorsunuz. Daha esnek ya da daha sert bir yazım sunabiliyor bu sizin biraz zevkine kalmış.Noodlers kalemlerin mürekkebi damlatma olasılığı da olabiliyor bu sorunu da yine uçla oynayarak çözebilirsiniz.Umarım yardımcı olabilmişimdir isterseniz bana maille de ulaşabilirsiniz:)

      Sil
  9. Noodlers' mürekkeplerin şişe tasarımları beni benden alıyor =) Özellikle buna bayıldım <3 ve rengi de tam "Rome Burning" =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basit ama hoş tasarımları var etiketler plastik bile değil şişe zaten kare formlu bilindik şişelerden ama etiketler için seçilen resimler gerçekten harika…Bu gidişle sizi de mürekkep alemine fena kaptıracağız gibi görünüyor Güngör Hanım :) Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.