24 Eki 2013

TWSBI 540 ROC 100 Special Edition & IROSHIZUKU murasaki-shikibu


Geleneksel Uzakdoğu buluşmalarımdan biri daha...Çin 100.Yıl kutlamaları için özel olarak üretimi yapılmış TWSBI 540 Roc 100 ve mor İroshizuku...
Aslında TWSBI 540 hakkındaki olumsuz görüşlere rağmen merakıma yenik düşüp aldığım kalemlerden biriydi...Benim sakarlığım üzerine sayısız kez yere düşürmeme rağmen şans benden yana oldu ve gövdesinde şu ana kadar bir çatlama olmadı...Bu durumdan güç alarak bu özel kalemi de edindim...

Bilinen 540 lardan farklı olarak kalem görüldüğü üzere kırmızı ve mavi ile renklendirilmiş...Benim birazcık küçük yazıma uygun olarak F uçlu...Pilotlarda M uç tercih etmeme rağmen TWSBI da F uç benim için daha uygun olarak...Uç kullanımın açısından diğer Uzakdoğu menşeili kalemler gibi oldukça akıcı, kağıt üstünde biraz klasik olacak ama adeta dans ediyor...Bende özel şişesi yok pistonu sayesinde oldukça kolay dolmakta yine de...Kalemde beni kendine çeken en önemli özellik 1.5 ml mürekkep haznesinin olması...Tank gibi kalemleri seviyorum sanırım...En azından dışarıda mürekkebim biterse ne yaparım korkumu yenmeme yardımcı oluyor:)




Mürekkebi kalemin transparan gövdesine kapak ve piston kapağındaki mavilere, kırmızlara uygun olması açısından mor tercih ettim...Uzakdoğu menşeili kalemlerimi üzmemek adına yine İroshizuku' yu seçtim.


Bir çeşit Japon yabanmersini rengi...Oldukça canlı bir mor...Işıl ışıl içinizi ısıtıyor...Çok anlamasam da gerçekten de bu mor biraz pozitif enerji kaynağı gibi...Yazarken insanı gerçekten iyi hissettiriyor...



Bir sonraki Uzakdoğu buluşmasında bakalım kimler konuk olacak:)

*Defter: Rhodia A6 sert kapak



8 yorum:

  1. merhabalar,
    bir morsever olarak mürekkebin rengine bayıldım:) blogunuzu bulduğuma da çok sevindim. ilgiyle takip edeceğim. sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim de en sevdiğim mürekkeplerimden biri:) güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim her zaman beklerim.Sevgiler:)

      Sil
  2. Nedense bana bu renk mürekkep hep ispirto şişelerindeki ispirtoyu hatırlatır. Aklımda bu renk ispirto rengi diye kalmış. Mor rengin son zamanlarda pozitif bir renk olduğunu söylüyorlar. Yabani anemonlarda da bu renk var.
    TWSBI da şansım yaver gitmedi. Eski Bock uçlardan var benim VAC 700 de. Kütük gibi. Sürekli hard start ve skipping yapıyor.
    İyiki sizinki bir problem çıkarmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ispirtoya oldukça fazla benziyor:) Yabani anemonlarda da mor tonları var evet bu konuda şanslısınız sizin oralarda her tonuna rastlamak mümkün:)
      Pek şanslı olduğum söylenemez ama TWSBI konusunda nasıl olduysa şansım yaver gitti:) Yine de 540 daki karşılaşılabilecek çatlama problemlerine hazırlıklı olmak lazım... Bir de 580 alıp denemek lazım... Bakalım yeni koydukları metal ringler bir işe yarıyor mu:)

      Sil
  3. Hayalimdeki mürekkep. Bizim okulun müdürüne sordum, mor kullanıp mavi olduğunu iddia edebilir miyim diye. Olmaz dedi. Ben de onun yerine tsuki-yo'yu aldım. Visconti turkuazdan sonra muhteşem. Onu da denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için :) Tavsiyenize uyup edinmeye çalışacağım... Listeme ekledim:)

      Sil
  4. beni benden aldı renge bayıldım iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim denemek isterseniz bir miktar gönderebilirim:)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.