13 Haz 2016

PARKER Esprit Black - DİAMİNE Bilberry


Yoğunluk dolayısıyla buralarda olamayacağım diyip yaklaşık 3 ayı devirmişim maalesef:) Neyseki sonunda gelebildim... Uzun uzun burada olmadığım zamanları anlatmak yerine biriken kalem,mürekkep ve kırtasiye ürünlerini birer birer tanıtmaya kaldığım yerden devam etmek niyetindeyim. Başlamadan önce beni merak edip arayan, soran, mail atan arkadaşlara da çok teşekkür ederim:)

Haftanın kalemi Parker'dan Esprit, haftanın mürekkebi ise Diamine Bilberry...


Rotring ve Parker'ın Newell Rubbermaid şirketine dahil olmasıyla birlikte yeni modellerin yanı sıra bazı modellerin markaları değiştirilerek satışı devam etmiş... 

Rotring Esprit Telescopic dolma kalem de bu değişimden nasibini almış modellerden birisi... Yeni adresinde bu hoş kalem Parker markası adı altında satışı sürenlerden olmuş.... Kalemin hoş tasarımı yanında fotoğraflarda da görüldüğü gibi ruj benzeri oldukça şık bir de kutusu var...

Solda Kaweco Skysport Pink-Ortada Parker Esprit-Sağda Lamy Al Star Copper Orange

Hala bazı kırtasiyelerde satışı bulunan Parker Esprit 2008 yılında piyasaya sürülmüş. Gövde olarak  gümüş, siyah, mavi ve kırmızı olarak 4 farklı rengi bulunuyor. Kalemin grip kısmının kapağı kapatmanız sırasında içe girmesi ile mini bir kaleme dönüşüp cebinizde ya da kısıtlı alanlarda rahatça taşınabilir boyutlara ulaşıyor. Kalemi hem kısa -grip kısmını iterek- hem de -grip kısmını açarak- uzun olarak kullanabilme şansınız da var üstelik... Teleskobik tasarım oldukça farklı bir o kadar da kullanışlı bir dolma kalem olmasını sağlamış...

Gövdesi metal olsa da mat bir kaplama kullanılması sayesinde oldukça rahat bir yazım keyfi sunuyor. Bildiğim kadarıyla bu güzel kalemin roller versiyonu da bulunmakta... Kompakt tasarım sevenler için iyi bir alternatif diyebilirim.


Kalemin boyutlarını merak edenler için;

-Kapalı haliyle; 11,4 cm
-Kapaksız haliyle; tutma yerini tam açtığınızda: 11,7 cm grip kısmını kapattığınızda; 9,9 cm
-Kapağını arkasına takmak istediğinizde;tutma yerini tam açtığınızda: 15,5 cm grip kısmını kapattığınızda; 13,7 cm
-Ağırlığı; 18 g


Parker Esprit'in ucu M maalesef...Farklı uç seçeneği seçme şansım olmadığından M'ine razı olup aldığım kalemlerden... Yazımı son derece rahat kağıt üzerinde kayıyor diye tabir ettiklerimizden...

Sadece kısa tip kartuşla mürekkeplenen bu kalem için bu kez enjektör yardımıyla boşalan kartuşa mürekkep çekmek istedim. Bunun için de Diamine Bilberry' i seçtim.Mürekkep mor ve mavi arasında gidip gelen adı gibi hoş bir yaban mersini rengine sahip:)


Mürekkebin rengi ile ilgili internet üzerinde yeterince görsel olduğundan sadece yazım örneği koymayı uygun buldum... 

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle... İyi haftalar!

13 yorum:

  1. Aranan mor mürekkep bulundu galiba. Supermis. Yazilarin geri donusu de super tabi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Güzeldir 'Bilberry' severek kullanacağınıza eminim.

      Sil
  2. Aranan mor mürekkep bulundu galiba. Supermis. Yazilarin geri donusu de super tabi:)

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldiniz :)
    Parker'ın yeni nesil kalemlerini beğeniyorum. Bende de premium serisinden bir tane var. Üst düzey bir yazım konforu sunuyor. Bu denli uzun bir ara vermemeniz dileğiyle perşembe kırtasiye gününde buluşmak temennisiyle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Benim mesafeli durduğum markalardan biri Parker ama kabul etmeliyim ki ucu dediğiniz gibi oldukça konforlu... Bu perşembe yetiştirebilirsem kırtasiye günü olacak elbette :)

      Sil
  4. Yaşasın yeni yazı =D Özledik doğrusu, şimdi heyecanla yeni yazıları bekleriz =) Mürekkebin rengine bayıldım, ben çok mor sevmesem de bu tam kullanabileceğim türde bir ton, çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) Mor mavi arası olunca sanırım mor sevmeyenler için de kabul edilebilir olmuş.Beğenmene sevindim:)

      Sil
  5. Herkese Merhaba,

    Hoşgeldiniz Sn.MürekkepFaresi. Parker'la benim de aram biraz limoni, tekrar alabileceğimi sanmıyorum. Mürekkep rengine gelince bu tür mavi ve siyaha yakın mürekkepler bana resmiyeti çağrıştırdığı için hoşuma gitmiyor, basit gibi geliyor bana. Sıradan jel mürekkepli KullanAt kalemler gibi geliyor bana, o nedenle daha farklı renkler tercih etmek isterim.

    hepinize güzel bir hafta dilerim.
    görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba teşekkür ederim Engin Bey, resmiyeti çağrıştırsa da ben mavilerden vazgeçemeyenlerdenim ayrıca çağrıştırmasının yanı sıra resmi evraklar için de mavi gerekiyor zaten... Bilberrye gelince mor da barındırdığından biraz yumuşatmış aslında bunu:)

      Sil
  6. Siz yazmayınca biz de mürekkebi kalemi bıraktık. Heyecanımız azaldı çünkü.
    Hoş geldiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mürekkep ve kalemi ben bırakmadım aslında sadece blogta paylaşamadım maalesef bence ben olsam da olmasam da hiç ayrılmayın kalemlerinizden:)Teşekkür ederim.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.