17 Ara 2015

KIRTASİYE GÜNLERİ 5 CROSS Click Star Wars Stormtrooper Jel Tükenmez Set


Bu ayki ilk kırtasiye günü etkinliğinde özel bir sete yer vermek istedim... Star Wars film serisinin 7.Si 'Güç Uyanıyor' için Cross'un üretmiş olduğu kalem ve defter setine...


169 yıllık bir şirket olan Cross, dünya çapında birçok sinemaseverin hayranı olduğu Star Wars için bir koleksiyon oluşturmuş... Serinin üç karakteri olan Darth Wader, C-3PO ve Stormtroopers' ın yer aldığı koleksiyonda dolma kalemler, roller kalemler, tükenmez kalemler ve de defterler yer alıyor... Ben pek özellikli olmadığını düşündüğüm ve gereksiz derecede pahallı bulduğum dolma kalemi yerine bu koleksiyondaki defterli tükenmez kalemlerden edinmeyi uygun buldum...


Öncelikle kaleme bakalım... Stormtrooper olanın beyaz gövdesini daha çarpıcı bulduğumdan bu kalemden edindim... -Aslında siyah gövdeli Darth Vader olanında da gözüm var- Siyah jel mürekkepli tükenmez kalem oldukça ince bir gövdeye sahip. 


Kalemin gövdesi saten krom kaplı... Gövde üzerinde Stormtrooper, Star Wars, Cross yazıları ve siyah desenler bulunuyor. Klipsinde ise Stormtrooper ikonu yerini almış.  Kalem bildiğimiz standart basmalı mekanizmaya sahip... Kalemin yazımı içindeki 0.7 jel refill sayesinde oldukça yumuşak ve pürüzsüz...


Büyük bir olasılıkla kullanmaya kıyamayacağım defter suni deri kaplı... Kapak üzerinde Stormtrooper resmi ve Star Wars yazısı yer alıyor... Lastik ise sağ alt köşeye iliştirilmiş... 


15x21 cm ebatlı, 160 sayfadan oluşan defter çizgili ve 100 gsm'lik ağırlığı ile aynı zamanda dolma kaleme de uygun bir yapıya sahip gibi... Bu defterde denememiş olsam da daha önceki deneyimlerime göre tok yapraklarına rağmen Cross defterler maalesef  arka yüzde noktasal kanamalar yapabiliyor. Defterin kaleminizi takmak için sol tarafında küçük bir yeri  ve iç cebi bulunuyor.


Kalemin yazımını göstermek adına standart fotokopi kağıdına bir deneme yaptım... Star Wars hayranı olunmasa bile güzel bir hediye olabileceği kanısındayım... Bugünlük de benden bu kadar en yakın zamanda görüşmek dileğiyle:)



7 yorum:

  1. Versatil hayranlığımın gölgesinde minik minik mürekkep kokuları cezbediyor beni hep fakat şunu da alayım bu versatili de ekleyim derken hiç cesaret edip roller, tükenmez ve dolma kalem'e yelken açamadım ne yazıkki, e tabi maddi boyutu da var bu işin. Pek fırsat bulamadım tüm yazılarınızı okumaya fakat son 1 aydır göz atar oldum yeni birşey eklemiş mi acaba diye :) Güzel inceleme, teşekkür ederiz. "Hala" onlarca insan bu teknoloji çağına rağmen kalem kağıttan vazgeçemedi.. Umarım birkaç nesil sonra yok olup gitmez, müzelere kaldırılmaz bu nacizane kalem sevgisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Aslında bir yerlerden başlamak için maddiyatı bahane etmemek lazım her bütçeye göre uygun dolma kalemler mevcut:)Yeter ki bir yerden başlamak isteyin derim... Kağıt ve kalemden bizler vazgeçmediğimiz ve bizden sonrakilere sevdirmeye çalıştığımız sürece yok olacağını sanmıyorum.İş biraz da bizlere düşüyor:)

      Sil
  2. Güzel bir ürünmüş. Fiyatı da güzelmiş. Bu güzel inceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Setin fiyatı serinin roller ve dolma kalemlerinin fiyatına göre oldukça masum kalıyor:) Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Gercekten cok guzel bir setmis nereden aldiginizi ogrenebilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seti İstanbul'daki bir kırtasiyeden edinmiştim ama birçok yerde mevcut internetten bakın dilerseniz.Ulaşamazsanız mail atabilirsiniz.Detaylı bilgi vermeye çalışırım:)Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merhabalar;
    Bloğunuzu bugün keşfettim ve uzun süredir ben de bir dolmakalem edinmek istiyordum. Tavsiyelerinizle bana yol gösterirseniz sevinirim. Revnaklı mürekkeplere bayılıyorum. (J.herbin Emerald of chivors gb.) Bu tip mürekkeplerin renklerini gösterebileceğim doğru uç ve kalem kombinasyonu nedir? Dolmakalem işine yeni de başlayacağım için mürekkebi kolay dolsun, temizliği kolay olsun istiyorum. En çok da ince zarif yazı yazmayı seviyorum, fakat ince uçla bu mürekkeplerden ne kadar verim alırım kestiremiyorum. Ya da diyorum daha iyisi acaba uçları değişebilen dolma kalem alıp hem mürekkebe hem gönlüme göre uç mürekkep eşlemesi mi yapayım? E tabi bütçede önemli... Velhasıl biraz başınızı ağrıttığım kesin :) Bana yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.