28 Eyl 2015

MÜREKKEP FARESİ' NİN 2. YIL DÖNÜMÜ ÇEKİLİŞİ / INK MOUSE' S 2.YEAR ANNIVERSARY GIVEAWAY


Biraz aksilikler biraz da zor günler dolayısıyla elim pek yazı yazmaya gitmedi kaç haftadır... Takvime baktığımda ise blogun yıldönümünün çoktan geldiğini farkettim... murekkepfaresi.blogspot.com bir yaşına daha girdi... Artık 2 yaşındayız... 

Bu süreçte yazılarımı takip eden, ilgisini kaybetmeyen yorum bırakarak katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim... Mini kutlama olarak bu yıl da bir çekiliş yapmaya karar verdim. Bu özel günde geçen yıl olduğu gibi yine özel birşeyler seçmeye çalıştım umarım kazanan kişi severek ve beğenerek kullanır… 

Çekiliş sonucunda şanslı 1 kişinin kazanacağı hediyelere bakalım dilerseniz;
  • 1 adet TWSBI Eco Beyaz F Uçlu dolma kalem
  • 1 adet Pilot Namiki Mavi mürekkep
  • 1 adet Keep Calm and Write On çizgili defter
Çekiliş için yapılması gereken şartlara bakalım dilerseniz;


- İzleyicim olmanız gerekiyor… Hala yerine getirmediyseniz veya aramıza yeni katıldıysanız ekranın sağ tarafındaki açılır kapanır menüden izleyiciler ikonuna tıklayarak açılan kutudan izleyicim olabilirsiniz. Aynı zamanda açılan menüden yardım ve iletişim kısmına tıkladığınızda 'follow' butonu aracılığıyla da izleyicim olabilirsiniz. Daha önce de dediğim gibi bunlar zorunuza giderse veya blogger yüzünden bir sorun yaşarsanız Google Plus (g+)' tan da izleyicim olabilirsiniz. Onun da sağdaki menüde kısa yolu bulunmakta…

*İZLEYİCİ OLMANIZ 'ZORUNLU' ŞARTIMDIR*


- Hesabınız var ise sosyal ağ olarak twitter veya facebook sayfalarımdan da takipçim olabilirsiniz... Facebook için buradan tık tık, Twitter için şuradan tık tık. İsteyen çekiliş linkini de paylaşabilir… 

Instagram' dan da beni murekkepfaresi kullanıcım aracılığı ile takip edebilirsiniz. Internet üzerinden erişim için tık tık 

Ve son olarak; bu yazının altına zorunlu şartımı yerine getirdiyseniz;

'Yorum olarak' küçük bir soruyu cevaplandırmanızı istiyorum bu kez:
*En sevdiğiniz dolma kalem ve mürekkep nedir ve niye tavsiye edersiniz?

***SON KATILIM; 27 Eylül 2015 saat 23.59...
Sonuçlar 28 Eylül tarihinde yayınlanacak olan haftanın yazısının içinde ilan edilecektir.

En çok isteyen kazansın :)
*****SONUÇ****  Kazanan; Şeyda Yilmaz olmuştur bana ulaşır mısınız?



96 yorum:

  1. 2. Yıl kutlu olsun, bu süre boyunca sizden çok şey öğrendik ve uzun yıllar da öğrenmeye devam edeceğiz umarim. Herşey için teşekkürler, emeğinize sağlık. Çekilişden muaf tutulmak istediğim için soruyu cevaplamıyorum ama gelecek cevapları merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama ben cidden merak ettim sizin favorilerinizi:)

      Sil
  2. 2. Yılınız kutlu olsun. @historian ile birlikte sizinle tanıştığımdan beri yeni bilgiler almak çok güzeldi ve umarım yıllarca devamı olur. Herşey için, emeğinşz ve paylaşımlarınız için teşekkürler.
    Yorum açılışını ben yapayım müsadenizle:
    Pilot vanishing point, iroshizuku kon-peki

    YanıtlaSil
  3. 2. yılınız kutlu olsun. Çekilişe katılmak istiyorum :))

    Favori kalemim Lamy ve TWSBI. Tasarımlarını çok beğendiğim ve günlük kullanıma çok daha uygun oldukları için. Mürekkep için pek bir şey diyemiyorum ama canlı ve varaklı tonları yaratan mürekkepleri çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  4. dogumgunu kutlu olsun farecigimizin. kalem sailor 1911, murekkep quink blue-black ve sayenizde tanistigim waterman southsea blue

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazır tatildeyken nedenlerimi de yazayım. Yeşile kaçmayan net bir turkuaz arayısı içindeyken murekkepfaresi tavsiyesiyle tanıştığım waterman mavisi tam da aradığım renk çıkmasının yanı sıra her kaleme uyumlu yapısıyla da birinciliği aldı. Diğer bir favori rengim olan mavi-siyah'ta da aradığım ton çok netti ve quink'te bulmayı başardım. 1911 hem babamdan devraldıgım için duygusal nedenlerle, hem de dengesinden midir, uc kalitesinden midir çözemedim yazarken buz paeni yapar gibi bir his verdiginden vazgecilmezim. elimdeki tek rotring bir okul kalemi surf olmasa o da favori listeme ust sıralardn giriş yapacak bir marka olurdu gibi hissediyorum gerçi.

      Sil
  5. Daha nice yılları kutlamak dileğiyle. :)
    En sevdiğim kalem Montegrappa dc comics serisi, mürekkeplerden favorim ise j.herbin. hem temizlemesi kolay, hem de yoğunluk kıvamını beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, 2. yılınız kutlu olsun. Hep bizimle olun, yazdıklarınızı çok beğeniyorum ve faydalanıyorum. En sevdiğim ve kullandığım kalemim Lamy, mürekkepte ise yeni keşfettiğim Diamine Mediterranean Blue ve Diamine Kensington Blue'yu tavsiye edebilirim. Maviden vazgeçemiyorum :)

    YanıtlaSil
  8. 2.yılınız kutlu olsun. Pelkan m200 ve iroshizuku yama budo. Rengi çok hoş.

    YanıtlaSil
  9. stabilo bomber 1,1 vazgecemediklerimden mürekkeplerde standart renkler sıkıcı geldiği için kendi renklerimi oluşturmaya çalısıyorum bazen siyahın içine biraz kırmızı yada yeşilin içine biraz bordo ..... kalem tercihimi belirleyen etken uçlarda ince bir çizgiyle başlayan harfin kalınlaşarak devam etmesi için kesik uçlu ve kagıt üzerinde kayabilen bir yapı olması yeterli,muekkepte ise kaleme uca uygunlugu yetiyor... herkese sevdiği şeyleri , sevdiklerine sevdikleri kalemlerle yazması dılegımle ... bol şans.

    YanıtlaSil
  10. 2.yılınız kutlu olsun,en sevdiğim dolmakalem markası lamy çünkü dizaynı ve yazımı güzel,en sevdiğim mürekkep de pelikan çünkü kaliteli mürekkepler üretiyor.Hak eden kazanır inşallah ama kaç zamandır katılıyorum inşallah bu sefer bana nasip olurda bir dolmakalem kazanabilirim.

    YanıtlaSil
  11. Doğum gününüz kutlu olsun Sevgili Mürekkep Faresi :)
    Elimde çok fazla seçeneğim olmadığı için sorunuza cevap vermekte çok tereddüt yaşamıyorum. En çok hangi kaleme ve mürekkebe sahip olmak isterdiniz diye sormuş olsa idiniz listem kabarık olurdu hiç şüphesiz. :)
    En çok sevdiğim kalemim sanırım Pilot 78G B nib kesik uç. Elimdeki tek kesik uç bu olduğu için belki de bilemiyorum, çok hoşuma gidiyor el yazıma verdiği ahenk. Mürekkep konusunda da devletin soğuk yüzü maviyi tercih ettiği için diyeyim :) Sailor Jentle Blue kullanmaya alışmışım ve çok seviyorum. Kalemi fiyat performans oranı açısından değerlendirecek olursak kesinlikle tavsiye ediyorum. Mürekkep biraz pahalı ama resmî evraklar için gayet isabetli bir tercih olacaktır.
    Ümit ederim daha uzun yıllar bizleri yeni yeni kalemlerle, mürekkeplerle, defterlerle tanıştırmış olacaksanız. Yaptığınız her inceleme için teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  12. En sevdiğim dolma kalemim ; Kaweco Liliput'tur. Çünkü oldukça ince, şık ve zarif bir kalem

    YanıtlaSil
  13. 2.yil donumun kutlu olsun canim :)) en sevdigim dolma kalemim Sheaffer Imperial 440 (artık üretimi yok) benim cok ama cok degerli oldugundan belki de bu sevgi ama bunun disinda yazim kolayligi ve ucundaki yumusaklik kullanirken hosuma gidiyor. Performansi cok iyidir. Bulursaniz kacirmadan alin derim. En sevdigim murekkep ise hic suphesiz Pelikan Edelstein Ink Aventurine. Yesil murekkep her zaman ilgimi cekmistir, markasi farketmiyor denenmeye deger bir renk oldugunu dusunuyorum. Tekrar iyiki dogmus murekkep faremiz :) cekilis ve yazi icinde tesekkurler. Herkese bol şans ;)

    YanıtlaSil
  14. Nice mutlu yıllara (:

    Benim favori dolma kalemim, ilk dolma kalemim Scrikss 71 ve favori mürekkebim ise yine ilk mürekkebim Pelikan 4001 Royal Blue. Bunların favorim olmasının sebebi ilk ve en özel olmaları.

    YanıtlaSil
  15. Nice mutlu yıllara (:

    Benim favori dolma kalemim, ilk dolma kalemim Scrikss 71 ve favori mürekkebim ise yine ilk mürekkebim Pelikan 4001 Royal Blue. Bunların favorim olmasının sebebi ilk ve en özel olmaları.

    YanıtlaSil
  16. Nice mutlu senelere.
    Kullandigim dolmakalemlerin icinde, tipini pek begenmesemde ucunu kendi zevkime gore zimparalayarak ayarladigim kullan at dolmakalem BIC marka mavi murekkepli dolmakalemi kullanmayi seviyorum. Bittiginde yenisini alip ucunu degistiriyorum. Her ne kadar farkli marka modelleri begenerek alsamda uzun sure kullanamiyorum çantamda BIC bulunduruyorum.

    YanıtlaSil
  17. Blog'un, Mürekkep Faresi'nin yıldönümünü kutlarım.
    En sevdiğim kalem Lamy 2000, en sevdiğim Mürekkep ise J.Herbin Lie De The.
    Hepinize iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  18. Ne güzel bir şey bir blogu iki yıl boyunca devam ettirmek, içeriğini de dolu dolu yapmak :) Nice nice yıllara ve yazılara :)

    Ben başlangıç seviyesi dolma kalemlerle haşır neşirim henüz. Bu seviyede de Kaweco bana daha çok hitap ediyor. Sports serisini kapağını takmadan kullanabilmek çok hoş :) Mürekkepte ise her ne kadar kullanışlı olmasa da Diamine Majestic Blue yu çok seviyorum ama çok yoğun bir mürekkep.

    Blog için de çekiliş için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  19. Nice bol keyifli ilk gün ki gibi heyecanlı yazılar temenni ediyorum. Keşke blog kutlamasını siz ve okuyucular olarak kutlayabilseydik :) güzel olurdu hep siz hediye verecek değilsiniz ya bizim de nacizane bir hediyemiz olabilr di.

    En sevdiğim Lamy joy Dolma Kalem Seti benim favorim, mürekkep de tam da bu iş için uygun olan Winsor & Newton Drawing Ink. Fakat günlük kullanım için Kaweco Klasik Sport hep elimde.

    N İ C E Y I L L A R'a

    YanıtlaSil
  20. ayy nice mürekkepli yıllaraa :) keşke bana çıksa twsbi eco'yu çok çok çok istiyorum :)) kaweco sport mint kalemle diamine red dragon ikilisi favorim . belki de twsbi eco alır yerini kim bilir :)

    YanıtlaSil
  21. Nice mutlu yıllara :) Doğumgünlerinin sonu gelmemesi dileğiyle. Keşke bir buluşma ayarlayıp takipçilerle beraber kutlayabilsedik diye de belirtmeden geçemiyorum :)

    Soruya gelince en sevdiğim kalemim Pelikan M400. Kendisi orta düzey kalemlerimin ilkidir.O yüzden yeri ayrıdır bende.Hem gövde kalitesi hemde ucun pürüzsüz yazımı beni yeterince tatmin ediyor açıkçası.

    Mürekkep olarak en çok kullandığım parker blue black . Hem ucuz hem ulaşması kolay.f/p olarakta bana yetiyor günlük kullanımlar için.Ama en sevdiğim mürekkep Diaminenin Music setinden Beethoven. Renk olarak yeşilin bir tonu gibi nitelendirebileceğim bir mürekkep.Ama tam rengini bilmiyorum :)

    Tekrardan doğumgününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  22. Nice yıllara :) benim favori m lamy safari ve lamy mor mürekkep :) twsbi eco da eklense süper :)

    YanıtlaSil
  23. Nice senelere... Geçen senenin kazananı olduğum için çekiliş dışı olmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Bloğunuz bizlere her zaman yeni birşeyler kattı ve eminim katmaya devam edecektir.bize kattığınız herşey için çok teşekkürler :) Nice yaşlara :) Eco bana çıkar inşallah :) Favori dolmakalemin Twsbi Diamond 580. Mürekkebim de Sailor ultramarine(yeni adını tam bilmiyorum) kalemi ucunun güzelliğinden ve kalitesinden,mürekkebi de harika renginden dolayı tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. Nice senelere :) Pilot markasinin dolma kalemlerini gunluk hayatta kullanmayi seviyorum ve scrikss mor murekkebinin rengide cok hos :)

    YanıtlaSil
  28. Nice yıllara :)

    Çoğu kimseye göre pek kalemim olduğu söylenemez fakat aralarında en sevdiğim " Kaweco Sport". Ucu çok yumuşak(fine uçta aynı randımanı alamadım ama hatta cızırdıyor), hafif bir çizgi varyasyonu sağlıyor. kotun çakmak cebine dahi sığıyor, törensel ve ağır görünüşlülerin aksine sıcak ve doğal görünüşlü. Bu gibi şeyler belirleyici benim için. Favori mürekkebim yine Kaweco'dan 'palm green'. Tonu ve shading yapması çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. 2. yılımız kutlu olsun :) ! Dolma kalem ve mürekkepler hakkında pek bir bilgim yok ancak Pelikan 'ın klasik modelleri ve mürekkepleri iyi çünkü işimi görüyor. :D

    YanıtlaSil
  31. Şu an en sevdiğim kalemim Pentel Tradio, ucu yumuşak, pürüzsüz bir kalem. En sevdiğim mürekkebim de şişesini bitirdiğim tek mürekkebim J. Herbin Vert Empire. Hem yeşilin çok güzel bir tonu, hem de kullandığım en akıcı mürekkepti.

    Blog iyi ki doğmuş, iyi ki sizi tanımışız. Hevesinizin sönmeyeceği nice senelere

    YanıtlaSil
  32. 2. Yılınız kutlu olsun, 1 yıl geç keşfetmiş olsam da yazılarınızı 1 yıldır aralıksız, büyük bir ilgiyle takip ediyorum, dilerim blogun daha nice yaşlarını beraber kutlarız.

    Favori kalemim bir Pelikan delisi olarak 1930 yapımı Pelikan 100 dolma kalemim, çünkü eşi benzeri bulunmaz, bir şey benim gözümde:) Mürekkebim ise ona çok uyduğunu düşündüğüm Rohrer Klingner Alt-Goldgrun.

    YanıtlaSil
  33. 2. Yılınızı tebrik ederim tatlı Mürekkep Faresi, nice senelere :) Favori kalemim(öğrenci bütçeli mal varlığımda) twsbi 580 diamond, fiyat/kalitede oldukça iyi bir performans sergiliyor. Favori mürekkebim ise Rohrer Klingner Alt-Goldgrün, mürekkebi değerlendirebilecek yeterli teknik bilgiye sahip değilim, seçim sebebim beni en iyi yansıttığını düşündüğüm yeşilin bu tonunun başka hiçbir firmada üretilebildiğini görememem, ve Alman kırtasiye markalarına olan güvencim. :)
    Hediyeler yine çok güzeller, lütfen bana gelsinler lütfeen :)

    YanıtlaSil
  34. 2.yaşınız kutlu mutlu huzurlu olsun :)
    En sevdiğim dolma kalemim pelikan marka ve çok kıymetli birisinden armağan:) Daha önce mürekkep kullanmadığım için o konuda yorum yapamayacağım.

    YanıtlaSil
  35. Ne kadar da çabuk! Maşallah diyelim, nice senelere. 2. Yılınız kutlu olsun :)
    Çekilişe katılmak istiyorum ve soruyu cevapliyorum:
    Noodler's Ahab en sevdiğim kalemlerimin başında geliyor. Favori mürekkebim ise elbetteki İroshizuku Kon-Peki :)
    Merakla sonuçları bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  36. nice senelere! :) en çok kullandığım scrikss'in kaligrafi seti, mürekkep olaraksa diamine imperial purple, set çok ekonomik, tek seferde bir normal üç kesik uca sahip oluyorsunuz kaligrafi alıştırmaları için iyi bir başlangıç, sonra rahat ettiğiniz boyutta daha başka modeller düşünebilirsiniz. mürekkebin hem rengi güzel hem de yazı ve çizimlerde veya kalemi temizlerken bir sıkıntı yaşamadım. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  37. Teşekkürler çekiliş için En sevdigim lamy mürekkep ise pelikan çabuk kuruyor ve rengi kağıda çok iyi yansıtıyor.

    YanıtlaSil
  38. Teşekkürler çekiliş için En sevdigim lamy mürekkep ise pelikan çabuk kuruyor ve rengi kağıda çok iyi yansıtıyor.

    YanıtlaSil
  39. Teşekkürler çekiliş için En sevdigim lamy mürekkep ise pelikan çabuk kuruyor ve rengi kağıda çok iyi yansıtıyor.

    YanıtlaSil
  40. Nice yıllara 27.09 itibariyle ben de yıllanmış olacağım çekilişin o güne denk gelmiş olması benim şansımı artıracağını umuyorum. (:

    Sorulara gelecek olursak Favori Kalemim Pilot 78G verdiği kusursuz yazış hissi ve performansı itibariyle kullanmakta olduğum kalemler arasında bir tık öne geçiyor.

    Mürekkep konusunda ise olağanüstü bir deneyimim olmasa da Pelikan Edelstein serisi tüm mürekkeplere bayılmakla beraber, Edelstein Amethyst'in rengi ve tonu itibariyle gerçekten de büyüleyici.

    Bir doğum günü sürprizi bekliyorum sizden ((:

    YanıtlaSil
  41. Merhaba, tebrik ediyorum. Nice senelere. Benim en sevdiğim kalemim pilot justus 95 ve ona güzel uyan kon-peki.

    Herkese bol şans

    YanıtlaSil
  42. Yıldönümünüz kutlu olsun. Beginner bir dolmakalem sever olarak sizlerin bloglarında çok değerli bilgiler edindigimi, edineceğimi bilmenizi isterim. Ayrıca sorunuz için de teşekkürler. Sorunuz sayesinde herkesin zevkleri ve tavsiyelerini okumak da çok hoş. Ben bold uçlu kalemleri severim. En çok lamy safari ve kaweco seviyorum. Mürekkep olarak da diamine majestic blue. Tekrar blog, soru ve çekiliş için teşekkürler. Herkese bol sans.

    YanıtlaSil
  43. İkinci yılınız kutlu olsun diyorum.
    En sevdiğim kalem Montblanc 342g, en sevdiğim mürekkep Iroshizuku Shin Kai. Belki ikisinin uyumu belki de yaşlı kalemin KEF ucunun yumuşaklığı bilemiyorum ama çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  44. nice yıllara ve yazılara sevgili mürekkepfaresi.
    en sevdiğim dolmakalem kaweco sport.çünkü kendime aldığım ilk dolmakalem. ancak bu kişisel bir şey olduğundan tavsiye etme sebebi olamaz tabi:) en sevdiğim mürekkep ise Iroshizuku yama-budo. çünkü rengi bir harika.

    YanıtlaSil
  45. Nice mutlu, güzel kalemler ve güzel anılar biriktireceğiniz senelere!

    Ben fine uçlu Pilot Metropolitanımdan çok memnunum, güzel yazımı olan, ele oturan, dengeli ve fiyat-performans oranı oldukça iyi bir kalem bence. Kon peki ile de pek güzel oluyorlar.
    Ama yanımda taşımak için hediye gelen ve ilk dolmakalemim olan, rengini de çok beğendiğim (mint) kaweco sportu tercih ediyorum; genellikle kaweco kartuşlarla, ve özellikle de soluk rengini çok sevdiğim moruyla kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  46. NİCE MUTLU SENELERE
    EN SEVEREK KULLADIĞIM KALEM PELİKAN M151 MUREKKEP KISITŞI OLDUĞU İÇİN 4001 ROYAL MAVİ

    YanıtlaSil
  47. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  48. Öncelikle 2.yılınızı kutluyorum.Mürekkep,defter ve kalemli güzel yarınlar ve anılar diliyorum.Benim tercihim mürekkeplerden Diamine(merlot,rustic brown ve teal en sevdigim renkleri).Nedeni;yoğunluğu,akışkanlığı,diğer mürekkeplere oranla çok da hızlı bir kuruma süresi ve geniş bir renk skalasına sahip olması.Kalem olarak ta Lamy Studio modelini seviyorum fakat Al-Star ve Safari modellerini de kullanıyorum. Lamy nin artısı da Uçlarının değiştirilebilir olması ve Diamine gibi geniş bir renk skalasının olması.

    YanıtlaSil
  49. Nice senelere
    Benim en sevdigim kalem fiyat performans dolayisiyla platinum plaisir.
    Murekkep konusunda ise bir fikrim yok:)

    YanıtlaSil
  50. İkinci yılınızı tebrik ederim. Nice ikinci yıllara.. Harika ve çok zor bir iş yapıyorsunuz, gerçekten tebrik ederim..
    En sevdiğim dolmakalem bugünlerde ve uzun zamandır, Lamy Studio Royal Red (Limited Edition).. Mürekkep olarak Diamine Monaca Red. Neden bunları sevdiğim hala belli değil mi? Kırmızı rengi seviyorum :-)

    YanıtlaSil
  51. Nice yıllara. En sevdiğim kalemim Mont Blanc Boheme, en sevdiğim mürekkep ise Iroshizuku Ku-jaku çünkü yok böyle bir yeşil.
    Herkese bol şans.

    YanıtlaSil
  52. Bloğunuzun 2. yıl dönümü kutlu olsun. Beslenebileceğimiz değerli bir kaynak yarattınız.

    En sevdiğim kombinim Montblanc Vintage No:31 (F) + Noodler's Liberty's Elysium >> Çünkü MB yazımı güzelleştiren bir etkiye sahip ve çok kullanışlı bir kalem. NLE ise sağa sola kaymayan olması gerektiği gibi (+dayanıklı) bir lacivert.

    İkincisi de Pelikan 120 (EF) + Waterman South Sea Blue. Pelikan 120 iğne ucuyla ufak ufak notlarımı en kolay aldığım kalem, yazım zevki enfes. WSSB ise insana ferahlık veren bir mavi.

    YanıtlaSil
  53. 2. yılınız kutlu olsun ben de çekilişten muaf olarak soruyu cevaplayım Lamy 2000 - pilot iroshizuku yama-budo. Bol mürekkepli ve kalemli nice yıllara...

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Öncelikle ikinci yılınız hayırlı olsun. Favori kalemim Scrikss.. Çünkü yerli marka.. Mürekkepteki favorim ise Parker Quink mavi- siyah.. Günlük yazışma ve imza atmalarda ideal.. Kolay ulaşılabilir ve ucuz olmasıda artısı...

    YanıtlaSil
  56. Nice senelere!
    Öğrettiğiniz ve paylaştığınız her şey için teşekkür ediyorum size.
    Favorilerim Lamy Safari ve Parker Quink. Nedeni ise ikisinin de fiyat/performans oranları çok iyi.

    YanıtlaSil
  57. 2. yılınız kutlu olsun öncelikle. Kalem olarak benim favorim Platinum 3776 (fine, bordo) ele oturuşunu ve mürekkep iletmedeki yumuşaklığını seviyorum. Mürekkep olarak ise Diamine sargasso sea temizlemesi zorda olsa renk tonu tüm eksilerini görmezden gelmemi sağlıyor.

    YanıtlaSil
  58. Merhabalar 2. yılınız kutlu ve daim olsun. Ben dolmakalemlerimin hepsini çok seviyorum fakat aralarında biraz daha fazla sevdiğim kalemim Parker Sonnet Terracotta. Mürekkep ise pelikan 4001 mavi/siyah. Dolmakalemi tavsiye etmemin sebebi şık ve yazımının çok güzel olması mürekkep ise malum ekonomik ve kolay ulaşılabilir olmasıdır.

    YanıtlaSil
  59. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  60. Öncelikle mutlu yıllar.

    Kalemim Pelikan M400.
    Mürekkep olarak da yine Pelikan 4001 serisi mavi ve siyah. Bazen de yeşil.
    Pelikan kalem için sanırım söylenecek söz yok. Pelikan mürekkepler ise hiç yüzümü kara çıkarmadı.

    YanıtlaSil
  61. Hiç Dolma Kalemim olmadı ama Lamy Safari yi fiyatı nedeniyle uygun buluyorum.

    YanıtlaSil
  62. Nice senelere kaleminizin mürekkebi eksik olmasın.Scrikss 21 Parker quınk ikilisi.Dolmakalem ve mürekkeple tanıştığım ilk ikili olması tercih sebebim.

    YanıtlaSil
  63. Öncelikle 2. Yılınızı kutlarım.kalem olarak ise hediye gelen Markasız bir dolmakalemim var pelikanı benzeyen onu seviyorum Islak yazdığı için Mürekkep olarak ise renginden ötürü Diamine syrah ve j.herbin lie de the.
    Nice senelere

    YanıtlaSil
  64. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  65. 2.yılınız kutlu olsun! Benim en severek kullandığım dolma kalemim Lamy Al-Star Bluegreen mürekkep ise Lamy Turkuaz.Fiyat performans oranı oldukça iyi ve renkleri çok güzel:)

    YanıtlaSil
  66. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  67. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  68. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  69. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  70. diamine syrah. tüm dolma kalemler benim olsun hatırları kalmasın :)

    YanıtlaSil
  71. Nice yaşlara. Yeni bir dolmakalemsever olarak Lamy Safari ve turkuaz mürekkebi koleksiyonumun ilk parçası oldular. Önerinizle ikinci dolmakalemim de Kaweco Ice Sport olacak. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  72. Merhaba. sizinki gibi orijinal bilgi ve merak kaynağı sitelerle lise yıllarımdan 30 sene sonra artık en basit notlarımda bile dolmakalemler kullanıyorum. günlük kullandığım Faber Castell Loom ve mürekkepte Sheaffer kahverengi. çok rahat yazan sağlam bir kalem ve bunu dengeleyen biraz kuru, fakat tonlamalı bir yazı veren mürekkep.
    nice güzel yıllara

    YanıtlaSil
  73. Nice bol mürekkep, kalem ve kağıtlı yıllara :) En beğendiğim kalem TWSBI Micarta. Kendim edinememiş olsam da kalemin kullanıldıkça sizinle beraber özellik kazanması fikri çok hoşuma gidiyor. Mürekkep olarak da Akkerman Denneweg Groen. Müthiş rahatlatıcı bir yeşil. Yazarken acayip keyif veriyor. :)

    YanıtlaSil
  74. favorim lamy,mürekkep olarak ise parker :)

    YanıtlaSil
  75. Iki yıl ne kadar çabuk geçmiş. Daha nice kalemli mürekkepli yıllar dilerim. Üşengeç bir insan olarak blogerlara ayrı bir saygı duyuyorum. Sevdiğim dolma kalemlere gelince ilk sırada dönem ödevi kalemim Scrikss 17 var, ikinci sırada ucunu tasarımını çok beğendiğim Pelikan M200..Mürekkep olarak ilk sırada standart bir renk olması ve kolay temizlenmesi nedenleriyle Waterman Florida blue (Serenity Blue). Pelikan Edelstein Amber ve Pilot Iroshizuku Yama-Budo' nun renkleri ve alışkanlığı hoşuma gidiyor. Kalem olarak Sheaffer Imperial 440 da çok ergonomik, bayılıyorum. Herşeyden önce takipçilerine karşı nezaketiniz, her soruya zerafetle yanıt vermeniz, tevazu ve terbiyeniz takdire şayan, sizi hep örnek gösteriyorum; sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  76. 2. Yılınız hayırlı olsun.
    Pilot 78g tasarımı + uç tasarımı
    Pelikan edelstein mürekkebin kalitesi

    YanıtlaSil
  77. 2. Yılınız hayırlı olsun.
    Pilot 78g tasarımı + uç tasarımı
    Pelikan edelstein mürekkebin kalitesi

    YanıtlaSil
  78. Daha uzun seneler bizle kalem paylaşmanız dileğiyle.

    En sevdiğim kalem TWSBİ 580, çünkü haznesinin şeffaf olması ve yazımının ıslak olması. Sevdiğim mürekkepler ise Diamine mürekkepler bence twsbi ile iyi anlaşıyorlar.

    YanıtlaSil
  79. 2.yılınız kutlu olsun.
    Benim lamy all-star ve lamy mürekkep, ilk aldığım kalem ve mürekkep (birçok dolmakalem sever gibi)

    YanıtlaSil
  80. Blogunuzun 2. Yılını Kutlarım :) lamy safari ve pelikan level 65 im var. Ben en çok level 65 i seviyorum. Bazan aylık favori dolma kalem ve Mürekkepleri de yazarmisiniz o ay kullandıklarınızi

    YanıtlaSil
  81. Merhaba, ikinci yıl kutlu olsun...
    Benim favori kalemlerim Pelikan ve Scrikss 419, mürekkep ise J. Herbin çünkü pek çok güzel rengi var ve her an ulaşılabilirler, onların aralarında da favorilerim "Ay Tozu" ve "Birmanya Amberi".
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  82. Öncelikle blogun ikinci yaşı kutlu olsun, kalemli, mürekkepli, defterli nice yıllar dilerim.

    4-5 Tane kalemim varki hiçbirinden vazgeçemem, aralarından favori seçmem her ne kadar zor olsa da son zamanlarda elimden düşmeyen kalem TWSBİ Micarta. (Bir yerleden tanıdık gelebilir) Yine bu aralar mavinin 3-4 tonunu birden kalemlerime doldursam da vazgeçilmez mürekkebim Caran d'Ache eski seriden Storm, yeni seride bu mürekkep varmı bilmiyorum. Tek sıkıntı TWSBİ gibi uzakdoğu kalemlerinde sıkıntı yaratması, bunu da Diamine Damson ile aşıyorum.

    YanıtlaSil
  83. Öncelikle blogun ikinci yaşı kutlu olsun, kalemli, mürekkepli, defterli nice yıllar dilerim.

    4-5 Tane kalemim varki hiçbirinden vazgeçemem, aralarından favori seçmem her ne kadar zor olsa da son zamanlarda elimden düşmeyen kalem TWSBİ Micarta. (Bir yerleden tanıdık gelebilir) Yine bu aralar mavinin 3-4 tonunu birden kalemlerime doldursam da vazgeçilmez mürekkebim Caran d'Ache eski seriden Storm, yeni seride bu mürekkep varmı bilmiyorum. Tek sıkıntı TWSBİ gibi uzakdoğu kalemlerinde sıkıntı yaratması, bunu da Diamine Damson ile aşıyorum.

    YanıtlaSil
  84. Nice yıllara, favori kalemim günlük kullanıma uygunluğu, fiyat performans oranı, akıcılığı, yolda bırakmaması ve sportif görünümüyle Lamy Safari, mürekkep olarak da aynı markanın (Lamy) Turkuaz rengi bence çok hoş, hem de birçok yerde kolaylıkla bulunabiliyor.

    YanıtlaSil
  85. 2. yılınız kutlu olsun. Nice güzel 2 yıllar olur birlikte inşallah. Sayenizde çok fazla şey öğreniyorum dolma kalemler ile ilgili. İlk dolma kalemim olan Lamy Safari de sizin sayenizde elimde. Bu yüzden yeri bende çok başkadır. En sevdiğim mürekkep ise Pelikan Edelstein Ametyhst. Çünkü hem rengi, yazımı, kuruma hızı ve fiyat performans kalitesiyle bence pek çok markanın önüne geçiyor.

    YanıtlaSil
  86. iyi seneler, blog yıldönümünüz kutlu ve çok uzun ömürlü olsun inşallah

    en sevdigim dolma kalem Sheaffer ,hem babamın hatırası, hem de en bozmadan kullanabildigim tek kalem mürekkep için belirli bir tercihim yok, renkli ve Japon mürekkeplerini seviyorum. çok asil ve capcanlı renkleri oluyor.

    YanıtlaSil
  87. Nice yıllara! En sevdiğim dolmakalemim, ilk dolmakalemim olan Scrikss 85. Ve rengine dokusuna hayran kaldığım ve başta aslında yanlışlıkla almış olduğum Sailor Grenade.

    YanıtlaSil
  88. Nice nice yıldönümleri diliyorum. Çok zor bir soru sormuşsunuz. Görüntü itibariyle en sevdiğim dolmakalemlerim Pelikan 400NN ve M800 tortoiseler. Yazımını en çok sevdiğim ise Pelikano P451. Mürekkep işi ise çok karışık. Waterman mürekkepleri genel olarak beğeniyorum. Mor iyidir.

    YanıtlaSil
  89. İlginiz için teşekkür ederim ÇEKİLİŞ SONA ERMİŞTİR.

    YanıtlaSil
  90. Çok teşekkür ederim sayın Mürekkep Faresi kargo bilgilerim için mail gönderdim size.Tekrar nice yıllara!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kargonuzu bugün gönderdim güle güle kullanmanız dileğiyle...

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.