21 Nis 2014

SAILOR Clear Candy Milk - SAILOR Jentle Peche


Renkli kalemlerden vazgeçemeyeceğim sanırım... Bugün için de yine renkli bir dolma kalem ve ona uyacağını düşündüğüm bir mürekkep tercih ettim... Her ikisi de Sailor ailesinden… Başlangıç seviyesi dolma kalemlerinden Sailor Clear Candy Milk ve pembe tonlarında Sailor Jentle Peach Pink mürekkep… 



Sailor 1911 yılında Japonya'nın Hiroşima kentinde Kyugoro Sakata tarafından kurulmuş… Yani 100 yılını doldurmuş köklü bir firma… 100. yılını kutlama amacıyla da piyasaya farklı tüketici gruplarına hitap eden ürünler sürmüşler… Clear Candy serisi de kutlama amaçlı piyasaya sürülen başlangıç seviyesine hitap eden bir dolma kalemlerden oluşuyor..

Serinin 20' ye yakın rengi bulunmakta… Bende de 3 farklı rengi mevcut severek kullandığım her yere yanımda götürmekten çekinmediğim dolma kalemlerden…


Bugün tanıtım için kullandığım Clear Candy Milk serisinden… Bu seride 3 gövde mevcut Milk, Coffee Milk ve Strawberry Milk… Bendeki de gördüğünüz üzere Strawberry Milk… Pembe gövde üzerinde beyaz renkte, ineklerin üzerindeki alacalara benzer benekler mevcut…

Dolma kalem sert plastik gövdeye sahip. Gövde üzerinde uç dışında herhangi bir metal ayrıntı yok. Ucuz, başlangıç seviyesi bir dolma kalem olmasına rağmen vidalı kapağa sahip. Pembe-beyaz gövdenin üzerinde küçük beyaz bir klipsi bulunuyor. Kapak tepesinde yıldız şeklinde bir motif var. Grip/tutma yeri yuvarlak formda eli yormadan rahatça kullanabiliyorsunuz.

Dolma kalem oldukça da hafif 12 g civarında… Kapalı haliyle 13,4 cm, kapaksız haliyle 12,1 cm, kapağını arkasına taktığımızda ise 15,3 cm geliyor.


Sailor Clear Candy' nın piyasada genelde F ve MF uçlarını bulabiliyorsunuz. Uç sadece yazım için değil aynı zamanda çizim için de ideal... Çelikten imal edilmiş… Bendeki MF uç, Uzak Doğu kalemlerinin uçlarının ince olduğunu düşünürsek oldukça ince karakterli bir yazımı olduğunu anlayabilirsiniz… Benim yazım küçük olduğundan benim açımdan bir sorun teşkil etmiyor açıkçası… 

İnceliğine rağmen oldukça pürüzsüz bir yazıma sahip. Tıkanma, tutukluk yaşamıyorsunuz. Çok ıslak bir yazımı yok bir miktar kuru denilebilir. Esnekliği de 0' a yakın oldukça sert bir uç… Ne kadar basınç uygularsanız uygulayın esnemiyor…

Sailor Clear Candy dolma kalemler; Sailor kartuş veya konvertör/ dönüştürücü/ pompa yardımıyla kullanılabiliyor. Sailor dönüştürücümü bulamadığımdan bugün dolma kalemi Pilot Con20 yardımıyla doldurdum herhangi bir sorun olmadı. Zaten konvertörler birbirine oldukça benziyor.


Çilekli süt kıvamındaki bu sevimli kaleme yine Sailor' dan bir mürekkep seçtim. Sailor Jentle Ink serisinden Peche… 

Sailor Jentle mürekkep 50 ml'lik yuvarlak formda cam şişeye sahip… Şişe içerisinde dolma kaleminizi kolayca doldurabilmeniz için plastik bir cep bulunuyor. Şişeyi birazcık yatırdığınızda mürekkep bu cebin içerisine doluyor siz de dolma kaleminizi daldırıp rahatça kaleminizi doldurabiliyorsunuz.


Sailor Jentle Peche Ink şeftali çiçeklerinin pembesi tonunda… Lila, açık mor tonlarında alt tabana sahip bir pembe… Tatlı, uçuk bir tonda ama yine de kağıtta kendisini rahatça belli ediyor. Mürekkebin kıvamı birazcık yoğun ama yine de akışkanlığında Clear Candy' de sorun yaşatmadı. Tam filtre evresinden geçmediğinden kaynaklı bir yoğunluğu var bunu berrak olmamasından da anlayabiliyorsunuz.


Yazı örneği için herkes tarafından kolayca bulunabildiğinden A4, beyaz, fotokopi kağıdını tercih ettim. Bugünlük de bu kadar… Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle mutlu pazartesiler:)


22 yorum:

  1. Bahardan yaza doğru giderken kalemlerde giderek renklenmeye devam ediyor desenize, güzel bir başlangıç kalemiymiş . Murekkebin rengide biraz açık olmasına rağmen yazıda daha bir koyu özellik göstermiş sanki daha hoş durmuş ve şişesi çok şık. İnceleme için teşekkürler, mutlu haftalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli kalem ve mürekkeplerden vazgeçemiyorum bu ara yazılara da yansıyor doğal olarak… Beğenmenize sevindim yorumunuz için teşekkürler size de mutlu haftalar:)

      Sil
    2. Yazı demişken şiirin güzelliğini de atlamamak gerek güzel bir seçim :) ayrıca ucun bu denli sert olmasının avantaj veya dez avantajları nelerdir acaba?çizimlere müsait olmasının sebebi bu mudur ?

      Sil
    3. Şiir benim de sevdiklerimden biri teşekkür ederim:) Ucun avantajı zamanla deforme olması daha zor… Baskı uyguladığınızda formunda herhangi bir değişim olmuyor zamanla ucu bozmak bir hayli güç. Harflerinizin görünümü biraz daha farklı olsun istiyorsanız esnek uçları tercih ediyorsunuz yazarken hafif esnemeler farklı karakterlerde harflerin kağıda dökülmesine neden oluyor ama bu tabiki çizim için istenen bir özellik değil. Esnek olmayan bu denli sert uçlu kalemler standart çizgiler çizmenizi sağlıyor. Yani çizgiler kalın ince diye değişime uğramıyor. Sonuçta çizim ve yazım birbirinden oldukça farklı… Şahsi fikirlerim bu yönde ben bu tarz uçları seviyorum sketchler sırasında...

      Sil
    4. Ucun deforme olmasına karşı ve çizimlerde dediğiniz gibi farklılık göstermeyen bir hat için çok iyimis gerçekten doğru.Tabi esnek uçların ki benim de favorim esnek veya kesik uçtur harflerdeki o farklılıklara gebe olmasıda görsel bir şölen yaratıyor kaligrafide sıkça yazarım bu yüzden, dolmakaleme adım atmam böyle olmuştu :)

      Sil
    5. Ne güzel kaligrafi ile ben pek uğraşmıyorum daha çok kesik uçları highlighter mürekkeplerle kullanıyorum bu aralar:)

      Sil
  2. Bu nasıl güzel bir dolma kalem böyle! Aslında kaleme ayrı, mürekkebe ayrı bayıldım. Sailor ailesini ben biraz araştırayım, böyle renkli dolma kalemlere bayılıyorum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam size göre haklısınız ^.^ Renkli kitaplara renkli kalemler lazım :) Tavsiye ederim kesinlikle seveceksiniz yorumunuz için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Havalar ısındıkça sizin yazılarınızı okumak daha keyifli hale geliyor. Çok güzel bir seçim yapmışsınız yine. Şeker pembesi pamuk şeker gibi yumuşacık görünüyor :) Merak ettiğim, ilk resimdeki yeşil şey de ne öyle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mühendis olunca hemen dikkati çekiyor tabii. :)

      Sil
    2. Sizin yolculuk serüvenleriniz kadar olmasa da keyifli şeyler yapmaya çalışıyorum ben de Teknofil. Şeker pembesi çilekli süt kendileri… İlk resimdeki 'yeşil şey' kesme matı:) Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Kalemler harikaymış özellikle en sağdaki çapalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çapalı da gerçekten çok güzel mavi mürekkeple harika oluyor. Yorumunuz için teşekkür ederim beğenmenize sevindim:)

      Sil
  5. Kalemlere bayıldım. Başlangıç için müthiş bir seçim. Mavi çapalı olanı hemen oğluma almalıyım. Mürekkep de bir harika insanın içesi gelir yazarken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlangıç için ucuz ve sevimli kalemler oğlunuzun da severek kullanacağına eminim Erhan Bey. Mürekkep ve kalem uyumuna biraz takıntılıyım doğru tercih oldu gibi:) Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Mürekkep vişneli içeceklere benziyor iyiki kokulu değil:D

      Sil
  6. Merhaba; sizi instagram'dan takip ediyorum keyifle, annitibarıyla twitter'dan da takip ediyorum. Lakin, üzülerek ve mahcubiyetle ifade ediyorum ki; blogunuzu ilk kez inceliyorum. Ne kadar güzelmiş! Üstelik İfadeleriniz de ne kadar düzgün, titiz... İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ali Bey hoşgeldiniz diyelim öyleyse:) instagram konusunda birazcık tembelim sanırım çok fazla fotoğraf eklemeye fırsatım olmuyor ama blogta elimden geldiğince haftada 2 gün yazı yazmaya çalışıyorum:) Amatörce bişeyler yazmaya çalışıyorum inanın beğenmenize çok sevindim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Güle güle kullanın efendim kaleminizi...

    Geçenlerde elime bir Sailor geçmişti, 1911 modeliydi sanırım, alan arkadaş bir kez mürekkep çekmiş ama uç esnek olmadığından kullanamamış ve elden çıkarmaya karar vermişti. Kalem çok çok beğendim ama maalesef F uçluydu, her kapıyı çaldım, Türkiye'deki aracı firmayla görüştüm, İngilter Sailor'a mail attı. M uç için ama olumsuz yanıtlar aldım. En son Ali abiden de düzelmez yanıtını alınca üzülerek iade etmek zorunda kaldım.

    Kalemin ele oturması, dengesi çok çok iyiydi. O kalemin uçu da hiç esnek değildi, Sailor uçları esnek olmuyor galiba.

    Elimde iki renk Sailor mürekkep var, mavi siyahını kullanıyorum ama bordo renk kırmızıya daha yakın olduğundan çok kullanamadım, böyle pembeli falan renk çeşitleri olduğunu bilmiyordum.

    10 Yaşındaki yeğenime yazmaktan kopmaması için arada bir kalem hediye ediyorum ama tercihim genelde Pelikano oluyor, yazıları büyük olduğu için kalın yazan kalemleri daha rahat kullanırlar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esnek olduğu iddia edilse de bendeki Sailor'ların da hiçbiri esnek değil Mete Bey F ucu kalınlaştırmak da mümkün değil kalın ucu inceltme mümkün oluyor da inceyi kalınlaştırmak gibi bir işlem olduğunu ben de duymadım. Firmanın ilgilenmemesi kötü olmuş… Kalemleri dediğiniz gibi ergonomik o konuda bir sıkıntı ben de yaşamadım.
      Sailor mürekkeplere gelince son çıkan 6 renginden birisi bu… Peche, Sky high, Ultra marine, Apricot, Grenade, Epinard.Sizdeki muhtemelen Grenade - nar rengidir aslında oldukça tutulan bir renk ama pek kırmızıya yakın tonlarla aranız yok sanırım… Pelikano ile sınırlamayın bence yeğeninizi:) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Eksik yazmışım, firma ilgilenmedi değil; İngiltere Sailor istediğiniz modelin yalnızca ucunu satmıyoruz demişler. Türkiyedeki firma ise piyasaya süreli çok olmadı, şimdilik sadece kalem getiriyoruz ama satışlar beklediğimizin üzerinde, eylül gibi uç getirmeyi düşünüyoruz dedi. O modelin ucu hiç mi yok, yoksa bizim firma direk Japonya'dan mı getirtecek araştırmadım artık.
      Evet bendeki Grenade, rengi neğenmedim değil aslında, benim beklentim bordo olduğundan çok kullanmadım.

      Sil
  8. renge bayıldım pembe mürekkepte varmış dedim kalemle harika uymuşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elif Hanım :) Pembe olduğu gibi o kadar çok da tonu varki artık mürekkeplerin…Klasik mavi, kırmızı,yeşil,siyah dörtlüsünün çok üstünde bir kartela var:)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.