3 Şub 2014

TWSBI Classic Burgundy & Pilot IROSHIZUKU Yama - Budo


Yine mi bordo?

Bu hafta da pazartesiye ve tabiki yeni haftaya yine renkli  bir giriş yaparak birbirine çok yakıştığını düşündüğüm bu bordo ikiliyle başlamaya karar verdim:) Son yıllarda  tüm sorunlarına rağmen oldukça fazla tercih edilen Tayvan markası TWSBI' ın yeni çıkan Classic serisindeki dolma kalemlerinden Burgundy modeli için Iroshizuku' nun en çok sevilen mürekkeplerinden birini yama-budoyu tercih ettim…


İncelemeye dolma kalemin kutusuyla başlayalım… TWSBI Classic alıştığımız şeffaf TWSBI kutusu yerine bu kez farklı mat, plastik bir kutu içerisinde geliyor… Kutu içeriğinde her zamanki gibi silikon gres, dolma kalemi sökmenize yarayan bir anahtar ve kullanma klavuzu yer alıyor. Dolma kalemi koruma adına kutu içerisine siyah sünger yerleştirilmiş… 

Dolma kalemi söktüğünüz zaman parçaları kolayca takabilmeniz ve neyin ne olduğunu anlayabilmeniz için kullanma klavuzu dışında bir de parça şeması yerleştirilmiş kutunun en alt kısmına...


TWSBI Classic serisi 3 renkle piyasa sürüldü… Black, Sapphire ve Burgundy… Ben tercihimi bordodan yani Burgundy' den yana kullandım… Dolma kalem görüldüğü üzere son aylarda piyasaya sürülen TWSBI 580' den daha ince bir gövdeye sahip… Gövde ve kapak materyali akrilikten yapılmış… Gövde ve kapak çevresi hafif açılı şekilde tasarlanmış. Yani dolma kalemin gövdesinde tam dik olmasa da küçük köşeler bulunuyor... Grip kısmı ise yuvarlak formda ele tam oturuyor, yazım sırasında oldukça rahat hissediyorsunuz köşelerin de etkisiyle dolma kalem elinizden kaymıyor… Dolma kalemde şeffaf gövde kullanılmadığı için mürekkep penceresi detayı atlanmamış. Şık gövdeye bir de mürekkep penceresi ilave edilmiş...

TWSBI Classic' in metal kısımlarında klips, kapak tepesi ve piston kolunda metal olarak parlak krom kullanılmış. Kapak tepesinde ise alıştığımız TWSBI logosu her zamanki yerini almış...


TWSBI Classic diğer Diamond serisi TWSBI kalemlerden (Diamond 540, Diamond 540 Roc 100, Diamond 580) sadece incelik olarak farklılık göstermiyor aynı zamanda diğer dolma kalemlerden farklı olarak Classic' in kapağını arka tarafına takamıyorsunuz. Elleriniz büyükse ve TWSBI Diamond hatta Vac dolma kalemlerin kapaklarını arka tarafa takarak kullanıyorsanız bu dolma kalem size biraz küçük gelebilir.

Dolma kalemin boyutları yaklaşık olarak kapağı kapalı haliyle 13,6 cm, kapaksız haliyle ise yaklaşık olarak 12,7 cm geliyor. Ağırlığı ise 24 g kadar.


TWSBI Classic için yine 540 ve VAC' lardaki çatlama problemlerinin önüne geçmek için 580' lerdeki gibi uç kısmı metal halka ile sabitlenmiş. Uç olarak TWSBI Miniler' deki aynı çelik Jowo uç kullanılmış. Zaten 540 ve 580 ile yan yana konulduğunda ucun küçüklüğü farkediliyor… 

Ben yine bu TWSBI' ımda da F ucu tercih ettim. 580 Rose Gold' umu ilk aldığımdaki uçtaki cızırtı, takılma sorununu bu kalemde yaşamadım. 580' deki gibi alışma sürecinden geçmeme gerek kalmadı:) Oldukça yumuşak ve ıslak bir yazım sunuyor. Uç esnek değil ama sert de denilemeyecek kıvamda yazım konforu sunuyor…  


TWSBI Classic Burgundy' nin dolum sistemi TWSBI ailesindeki diğer kardeşleri gibi pistonlu:) Büyük mürekkep haznesi ile mürekkebim biter mi endişesini yaşatmadan oldukça kolaylık sağlıyor. Mürekkep penceresinden de ne kadar mürekkebiniz kaldığını kontrol edebiliyorsunuz. Piston kapağının alt kısmına TWSBI CLASSIC yazısı işlenmiş… Piston bir sıkıntı yaşadığınız taktirde ve temizlemek istediğinizde kutudan çıkan anahtar yardımıyla tamamen sökülebiliyor.


TWSBI Classic Bungundy ile en iyi performansı elde edebilmek adına denemelerimi Pilot Iroshizuku ile yaptım. Dolma kalemin bordo rengi için de en uygunu yama-budo / crimson glory vine oldu. Yama-budo/crimson glory vine İngilizce adından da anlaşılacağı üzere şaraplık kara üzüm renginden esinlenilerek üretilmiş. Yazımı oldukça parlak, ıslak bir bordo… 

Yama-budo kağıt üzerinde pembe, fuşya, mor, bordo hatta kırmızı tonları üzerinde gidip gelmekte olan bir renge sahip…


Ciak A6 boyutlu defterimde yazmış olduğum denemede de kağıdın hafif kırık beyaz tonuna rağmen mürekkebin renk geçişlerini bir miktar görmek mümkün… 

Severek kullandığım bordo ikilimin inceleme yazısının da sonuna geldik… Bugünlük bu kadar yeter sanırım? Bir sonraki yazıda görüşmek üzere mutlu haftalar :)




25 yorum:

  1. Çok güzel kelimeler, çok güzel renkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bordo gerçekten güzel renk:)

      Sil
  2. ellerinize sağlık sabaha kadar defalarca acaba bu haftanın yazısı gelecek mi umuduyla kontrol edip durdum; açıkcası tam umudu kesmiştim ki sabah yeni yazınızla karşılaşmak çok sevindirici.
    İnceleme için teşekkürler mürekkep noodler's ottoman rose yakın mıdır yoksa ekran ayarlarından mı benzettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle beklendiğimi öğrenmek de benim için sevindirici oluyor çok teşekkür ederim :) Ottoman rose daha koyu ve mat biraz ton farkları da var. İkisi de güzeldir eğer bordo seviyorsanız tavsiye ederim.

      Sil
  3. Peki sizce Classic mi 5x0 serisi mi?
    Classic çok daha klasik bi kalem olmuş. (Adıya uygun bir şekilde :) ) Sanki o TWSBI havası bunda yok gibi. Ama yine de alınır, bordosu çok güzel.
    TWSBI 580 with Rose Gold'da olduğu gibi bu incelemede de Türkiye şartlarına göre çok hızlı davranmışsınız. Gerçekten etkileyici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki serinin de yeri ayrı bence hepsini severek kullanıyorum:)) Birazcık hızlı oldu evet yine de bir deneme süresi geçirdiğini belirtmek isterim dolma kalemin 2 haftaya yakın bir süredir severek kullanıyorum:) Güzel yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  4. Graf lüks serisi mürekkepten sonra ikinci atak oldu Classic incelemeniz. Dolmakalem gurusu FPGeeks'ten sonra ilk defa sizde görüyorum TWSBI Classic incelemesini. Ayrıca çoğu blogtan ingilizce olarak takip ettiğimiz, ülkemizde maalesef hemen bulunmayan ürünleri Türkçe olarak da okumak ayrı bir güzellik. TWSBI miniden sonra ilk non-demonstrator olarak tabir edilen Classic sadece görünümü itibariyle değil renklerini de Klasiklerden seçmiş ve de başarılı olmuş bence. İncelemeniz için teşekkürler, güzel günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim Emre Bey. Elimden geldiğince herkesin işine yarayacak ve farklı şeyler yazmaya çalışıyorum.TWSBI' a gelince son zamanlarda yaptıkları tasarımlar gerçekten harika, yaşattıkları sıkıntılardan sonra kendilerini olumlu yönde geliştirmeleri takdire değer diye düşünüyorum.Umarım kullandıkça da yanılmam bu sözlerim için:)

      Sil
  5. Çok güzel yazı olmuş. TWSBI yazılarını her gördüğümde iç geçiriyorum. Alamadık gitti bir Mini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim mini de güzel dolma kalem özellikle son çıkan siyah gövdeleri çok güzel :)

      Sil
  6. Yine güzel bir inceleme okuduk sayenizde. Tüm ayrıntıları atmadan yazıyorsunuz ya, yazının ortasına gelince yorumumda şundan bahsedeyim diye düşünürken, yazının sonlarına doğru lafı ağzımdan alıyorsunuz. Böylece diyecek söz bulamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbet de vardır eksiklerim ama okuyucu ben olsam neyi merak ederdim diye düşünerek yazmaya çalışıyorum beğenmenize sevindim.Yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
  7. inceleme için emeğinize sağlık,yama-budo en sevdiğim renklerden :) ve deftere yazdığınızı merak ettim, bir mitos mu acaba? yoksa tanrıların baş rolünde olduğu ayrı bir romandan mı alıntı ?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum yama-budo yu. Deftere yazdığım bir mitos evet bazılarını defterime geçirmeyi seviyorum:)

      Sil
    2. hangi mitostur acaba?: )

      Sil
    3. Yunan Mitolojisi diye Anna Milbourne-Louie Stowell 'ın bir kitabı var Odyssesus'un Maceralarının giriş kısmında yer alan küçük bir mitostu.Athena ve Zeus' un konuşmaları yer alıyor.

      Sil
  8. Teşekkür ederim, bende mitolojiye çok meraklıyımdırda o yüzden sormadan edemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim dilediğiniz zaman merak ettiğinizi sorabilirsiniz :)

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Belki bloğunuza uygun olmayabilir ama acaba nerden temin ettiğiniz ve fiyat konusunda da yardımcı açıklamalar yapabilir misiniz desem edep sınırlarını zorlamış mı olurum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öyle bişey düşünmemiştim elbetteki sorabilirsiniz ama ben reklam yapmamak için buraya bu konuda bişey yazmıyorum. Sadece bu iki ürünü de yurtdışından aldığımı söyleyebilirim.

      Sil
    2. Kızacaksınız belki ama kalem için olaya ticaret gözüyle bakmayan zanaatkar olduğunu düşündüğünüz isimleri paylaşmak reklamdan ziyade destek olur bence. ben merak ediyorum mesela hangi ticarethaneye girdiğinizde kendinizi mutlu hissediyorsunuz? Dolmakalemi zanaat düşüncesiyle satan bir yer var mı? yeni tanıştım bloğunuzla fazlasıyla samimi bulduğumdan cüretim. Ama çok başarılı ve teşekkür ederim yazdığınız için.

      Sil
    3. Kızmak ne haddime aksine düşüncelerinizde sizi samimi buluyorum ama bu bir tercih meselesi ben de yazılarımı böyle yazıyorum çok merak ettiğiniz bir dolma kalem veya mürekkep varsa bana e-mail aracılığı ile ulaşarak bilgi alabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım:)

      Sil
  11. Daha kalem yurtdışında bile yeniyken ve yabancı neredeyse bütün bloglarda bile daha incelenmemişken burada incelendiğini görmek hayret vereci.İnceleme için çok teşekkür ederim.Gerçekten kendi alanınızda 1 numarasınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim nazik yorumunuz için elimden geldiğince kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.