17 Şub 2014

Montblanc Meisterstück Platinum Line Unicef Le Grand & Montblanc Meisterstück Diamond


Herkese merhaba farklı markaları tanıtım düşüncem, izleyicilerden ara ara gelen Mont Blanc tavsiye istekleri ile birleşince böyle bir ikiliyi yazmaya karar vermemle sonuçlandı… Bugünkü ikili yani hem dolma kalem hem de mürekkep Mont Blanc Meisterstück serisinden…


Bir Montblanc almaya ilk karar verdiğimde uzun süre araştırdım… Hem dolum sisteminde kartuş haricinde mürekkebin de kullanılabilir olması, hem boyut olarak biraz küçük olması, zarif olması bir de çok aşırı fiyatlı olmaması gerekiyor gibi bir sürü kriteri bir araya getirince karşıma Meisterstück Signature for Good serisi çıktı…

Adından da anlaşılacağı üzere bu seri Unicef için üretilmiş… Yani alışverişiniz sırasında sadece dolma kalem almış olmuyorsunuz aynı zamanda Unicef için de küçük bir katkıda bulunmuş oluyorsunuz bu seri sayesinde…

Dolma kalem fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere büyükçe kare Montblanc hediye kutusunda gelmekte… Serinin diğer ürünleri için bir kitapçık hazırlanmış. Ayrıca kutu içeriğinde bir de dolma kalemin nasıl kullanılacağı ve servis bilgilerinin de yer aldığı bir kitapçığı daha yer alıyor…


Montblanc Meisterstück Unicef' in gövdesi ve kapağı siyah değerli reçineden yapılmış… Dolma kalemin metal kısımları yüzük, klips tepe kısmında platin kaplama kullanılmış.

Kapak tepesinde sembolik olarak tuğla motifleri işlenmiş. Tepe ortasında ise klasik Montblanc amblemi yer alıyor… Ayrıca tepede minik bir taş da bulunmakta… Yüzük kısmında yani kapağın metal halkasında Montblanc ve Meisterstück yazıları 3 kat platin üzerine işlenmiş. 3 kat platin olduğu için de metal halka bir miktar şişkinlik yapmış… Kapak vidalı olarak açılıp kapanıyor.

Dolma kalemin boyutlarına bakalım… Meisterstück Unicef kapalı haliyle yaklaşık olarak 14 cm, kapaksız haliyle yaklaşık 12,2 cm, kapağı arkasına takıp kullanmak isterseniz de 15,1 cm geliyor. Ağırlığı ise 21 g kadar… Bu ağırlığın 8 g' ı  ise kapağa ait…


Montblanc' ın ucu ise 14k altın üzerine rodyum kaplama… Uç iki renkli ve oldukça süslü :)

Maalesef bu dolma kalem de M uçlu… M dışında bir uç istediğinizde dolma kalemin Almanya' ya gönderilmesi gerektiğine dair bilgi verildiğinden ben uzun uzun beklemek istemedim. Uç oldukça yumuşak, mürekkep iletimi sorunsuz… Tamamiyle mükemmel bir yazım konforu sağlıyor… Benim açımdan tek sorunu M ucun bana için birazcık kalın gelmesi…

Montblanc Meisterstück Unicef' in dolum sitemi kartuş veya konvertör/ dönüştürücü/ pompa ile olmakta… Dönüştürücünün üzerinde sadece Mont Blanc mürekkep kullanın diye bir uyarı da yer alıyor. 


Montblanc Meisterstück Diamond ise yine Meisterstück serisinden bir mürekkep… Siyah kutusunun üzerinde gümüş rengi elmas amblemi çizilmiş. Montblanc' ın özel seri mürekkepleri  gibi bu da 30 ml' lik cam şişede satışa sunulmuş. Şişe yapısı biraz eski şişeleri andırıyor. Şişe kapağında da yine Mont Blanc amblemi bulunuyor.


Meisterstück Diamond mürekkep oldukça koyu bir mavi… Hatta yazı sırasında birazcık mavi siyah tonları sergiliyor. Daha önceki deneyimlerimi hatırlayınca sanırım en iyi performansını Unicef dolma kalemle sergiledi bu mürekkep… 

Oldukça koyu lacivertimsi mürekkep kağıt üzerinde hoş bir gölgelenme sağlıyor… Yine de mavi seven benim için bile olmazsa olmaz bir mürekkep diyemeyeceğim... Belki daha hoş, farklı bir ton üretilebilirdi diyorum. Neyseki şişesi küçük:) Zaten son kullanma tarihi bu şişede de var ek bişeyler kullanılmazsa çok uzun ömürlü olamıyacak maalesef...


Yazı denemesini bu kez de standart, beyaz, A4 fotokopi kağıdı üzerinde yaptım. En net renk geçişleri beyaz kağıt üzerinde belirdiğinden fotokopi kağıdını  kullanıyorum… 

Yazı tarihine karşı ilgi duyuyorsanız veya merak ediyorsanız Georges Jean' in  Yapı Kredi Kültür Yayınları Serisinden çıkan "Yazı İnsanın Belleği" kitabını tavsiye edebilirim... Güzel bir hafta geçirmeniz dileklerimle…


31 yorum:

  1. Emeğinize sağlık, MB çok yerinde bir tercih olmuş.

    Ne kadar farklı dolmakalem denediysem uzun zaman Pelikan'dan daha rahat ettiğim bir kalem olmamıştı. Ta ki bir MB kullanana kadar.. Şuan 2 adet vintage MB sahibiyim ve ikisi de çok keyifli kalemler. Modern MB'lar tasarımları itibariyle gözüme çok sıradan geliyorlarsa da yazım konforu/zevki konusunda hayal kırıklığı yaratmayacaklarından eminim.

    Nacizane tavsiyem eski model bir MB da denemeniz. Hem çok estetik hem de çok rahat kalemler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Haklısınız vintage Mont Blanc'lar kadar ne şık ne de rahat yeni seriler…Vintageların uçlarının esnek olması en büyük artıları zaten. Benim de vintage bir Mont Blanc 32' im var ama sizin tavsiye edebileceğiniz başka bir model varsa araştırıp edinmek isterim yine de:)

      Sil
    2. Öncelikle meraklısına not düşmek isterim; şuana kadar rastladığım en iyi MB kronolojisi Parker üzerine hazırlanmış bir sitede bulunuyor. http://www.parkerpens.net/montblanc.html

      sizde bulunan 1955-60 arası üretilmiş seri benim de en sevdiğim serilerden.

      No:32 MB'ın Ekonomi serisinden. (Meisterstück>Medium Range>Economy Class). Bu yıllarda üretilmiş serinin zirvesini (altın kapak vs gibi süsleri istemezsek) No:12 - No:14 çekiyor.

      Bende bir adet No:31 (Economy Class) bir adette No:220 (Medium Range) var. Ben şahsen yazım konforu konusunda farkları olduğunu düşünmemekle birlikte, üst sınıflara geçtikçe daha dayanıklı malzeme kullanıldığı/kapak açık kaldığında mürekkebin uçta kuruma süresinin uzadığı vs gibi avantajların olduğunu biliyorum.

      Sil
    3. Benim de ara ara okuduğum bir siteydi. Merak edenler için iyi bir kaynak... MB 32' nin gerçekten de oldukça rahat bir tutuşu var, kalemin boyutları oldukça iyi çok zarif , uç da KF zaten saatlerce yazabiliyorsunuz usanmadan tesadüfen bulup almıştım iyiki de almışım. Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Montblanc verilen parayı hak ediyor diye çoğu forumda okumuştum. Şimdi fotoğraflara dikkatlice baktım da hem prestijli bir aksesuar hem de yazım konforu için ideal bir kalem. Teşekkürler incelemeniz için. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eninde sonunda her dolma kalem severin aklını çelen bir marka:) Verdiği parayı hakediyor haklısınız görünüm ve konfor birbirinden ayrı düşünülmemiş iyi harmanlanmış. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Güle güle keyifle kullanın. Yazdıkça güzelleşeceğinden emin olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle umuyorum ve yanıltmayacağından eminim çok teşekkür ederim yorumunuz için:)

      Sil
  4. Mont Blanc'lar bana çok soğuk geliyor. Eninde sonunda bir Mont Blanc alırım illa ki (vintage olur belki çok ucuza bulursam) ama bir Pelikan heyecanı yok mesela.
    İnceleme için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de başta öyle düşünüyordum da zamanla değişim oluyor güzel uçları var bişey diyemiyorum kullandıkça:)) Yorumunuz için ben teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. İstanbul' a yolum düştüğünde benim de uğrayacağım mekanlar arasına girecek gibi not defterime kaydettim bile:)

      Sil
  6. Waterman Pelikan Mont Blanc her dolma kalem bağımlısının sahip olmak istediği kalemler bir süre bunlara dirensek de pek iradeli davranamıyoruz sanırım,
    Yine güzel bir yazı teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konfor ve lüks dolma kalem dünyasında da aklımızı çelenlerden kısacası size katılıyorum:) Yorum için teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Sevgili MF,
    Bu arada şimdi farkettim MB'dan bahsedip markanın replikalarından hiç bahsetmemişiz.

    Malesef MB kalemlerin en büyük riskleri piyasada orijinalinden çok yer alan taklitleri. Bu taklit ürünlerin yazım kaliteleri (ironik bir şekilde) hiç fena olmasa da, bazıları bilgisiz/kötü niyetli internet satıcıları tarafından fahiş fiyatlara satışa çıkarılabilmekte.

    Vintage MB'lerde hiç rastlamasam da, Modern MB almak isteyen olursa (kartuşlu sistemi taklit etmek çok daha kolay olduğundan) çok dikkat etmeli diye düşünüyorum.

    Dipnot. Ben 25TL ye iki tane aldım, çok memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın hardy en sağlıklısı yetkili bir distribütörden almak Mont Blanc' ı en fazla taklit edilen dolma kalemlerden diye biliyorum… Taklitlerinin uç kalitesi de fena değil deniyor ama şahsen kullanmadım güle güle kullanın:) Yine yararlı bir yorumda bulundunuz çok teşekkür ederim:)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Tutma yerinden sızdırması da hiç hoş olmuyor ezbere konuşmak istemiyorum ama çatlak varsa yedek parçasını bulup değiştirmekten başka bir çaresi yok gibi mümkünse fotoğraflayabilir misiniz?Yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
    4. Scrikss müşteri memnuniyeti olarak gerçekten Türkiye'de örnek alınacak bir firma, eğer imkanınız varsa kendileri ile iletişime geçin size verecekleri adrese kargolamanızı isteyecekler ve gereken en iyi şekilde yapılıyor, tamiri mümkün değilse ellerinde varsa aynı modelden yoksa başka bir kalem yolluyorlar, ancak kalemin sizin için bir manevi değeri varsa bir notla bunu belirtirsenize size sormadan yenisini göndermezler.
      Geçmiş olsun
      Saygılarımla

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Fotoğraf sormamdaki amacım yedek parça bulunabilir mi diyeydi:) Çatlakları gözle görmek mümkün değil zaten. Umarım tamir ettirebilirsiniz.Dediğiniz gibi Scrikss yeni bir model gönderir bence de vintage ve de pistonlu bir model yollayacaklarını pek zannetmiyorum.

      Sil
  8. Benim merak ettiğim niye herkes MontBlanc'in modern kalemleri yerine vintagesini tercih ediyor 2. sorum daha var dolmakalem sadece neden montblanc mürekkeple kullanın diye yazıyor başka mürekkeple kullanamayız mı ?
    (Bilgisayarın klavyesi buzuk yanlış kelime veya noktalam işaretlerine uymadığım için özürdilerim )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern kalemlerine göre vintage olanlarının ucu daha rahat ve tabi ayrıca fiyat da etkili… Vintageler genelde pistonlu, modern dolma kalemlerden pistonlularını tercih edecek olursanız fiyatlar oldukça artıyor. O kadar para vermek yerine vintagei tercih ediliyor doğal olarak... Ayrıca vintageleri kendi fikrimi söylüyorum daha zarif biraz daha küçük gövdeye sahip… Diğer sorunuzun cevabına gelecek olursam da Mont Blanc mürekkeplerinde koruyucu kullanmıyor o yüzden kimyasal madde oranı daha az, sanırım biraz buna dikkat çekmek için firma bu tarz bir uyarıda bulunuyor bu konuda net bir bilgiye rastlamadım maalesef. Yeni bir bilgi edindiğimde sizi aydınlatırım. Yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
    2. Çok sağolun hızlı cevap verdiğiniz için, iyi günler dilerim :)

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten cm olarak ölçülerini veriyorum vintage Mont Blanc' larla karşılaştırma yapmamı kastettiyseniz onu da Mont Blanc vintage incelemesi yazdığım zaman görebilirsiniz… İncelemesini yazmadığım kalemin ön gösterimini yapmayı düşünmüyorum :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  10. Merhaba,bir internet sitesinde 850 TL fiyatlı bir Montblanc Meisterstück Unicef 14Kt Dolmakalem gördüm.Bu kalemin orijinal olup olmadığı nasıl anlaşılabilir ve de fiyatı konusunda bir yorumunuz olabilir mi ? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Unicef Limited bir seri olduğundan taklitidinin olduğunu pek sanmıyorum. Genelde piyasada 146, 149 vs nin taklitleri çokça bulunuyor. Benim ülkemizde en sık gördüğüm Starwalker olanlar… Kutusu vs benim bu yazıda koyduğumla birebir aynıysa doğru kalemdir diye düşünüyorum. Ben çünkü bizzat ürünün kendi mağazasından yapmıştım alışverişimi. Fiyat hakkında pek konuşmayı sevmem ama 850 ise bence iyiymiş bu sezon biraz ölü bir dönem olduğundan uygun fiyatlı dolma kalemler düşebiliyor.Hatta bu furyada ben de yeni kalemler edindim. Beğendiyseniz kalemi kaçırmayın bile diyebilirim:) Ben teşekkür ederim:)

      Sil
    2. Çok hızlı ,açıklayıcı ve samimi cevabınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim Mustafa Bey ilgili insanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum sadece:) Dilerseniz mail yoluyla da dilediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.