31 Eki 2013

Sheaffer No Nonsense & Caran D' ache Blue Night


Ekimin ve benim blog camiasındaki ilk ayımın son günleri... 

Karşıma hiç ummadığım anda çıkan Sheaffer No Nonsense dolmakalem ve de versatillerini yıllardır severek kullandığım, tutkunu olduğum markanın mürekkebi ile karşınızdayım...  

Bu kez renk tercihinde en sevdiğim renklerden laciverti seçtim... Mavi tutkunu olduğumdan mavinin her tonu bana oldukça çekici gelmekte... Doğal olarak en üst tonu laciverti de oldukça fazla seviyorum...

Sonuç??? Bu erken dönem Sheaffer No Nonsense'de de laciverti seçtim... Kalem Amerikan menşeili Sheaffer' lardan. Gövde olarak oldukça basit gelebiliyor, dolmakaleme ilk bakışta... Oldukça hafif, görünüm olarak mermer desenli, alacalı bir lacivert... Sert plastik... 80' lerden bu yana herhangi bir çatlama olmamış olsa da zamanla ne olur tam olarak bilemiyorum... 

Kartuş ve dönüştürücü ile kullanılabilir olduğundan oldukça rahat bir dolmakalem... Uzun kartuşlar ya da Sheaffer sıkmalı veya çevirmeli tipte dönüştürücüler ile kullanılabiliyor. Paketinden 2 adet uzun kartuş da çıkıyorsa da bana kartuş çok keyifli gelmediğinden hemen dönüştürücüsünü edindim. 


Gelelim uca... Çoğunlukla tecih ettiğim gibi bu kalem de F uçlu... F uçlu kalemlerde sıkma(ucun rahatça kağıt üstünde kaymaması) riski ile karşılaşılabilinse de bu kalemi kullandığım süre boyunca bu tür bir aksilik yaşamadım... Altın kaplama çelik ucunun kağıt üzerindeki akıcılığı yerinde... Kalemin tutma yeri sert plastik ve yuvarlak formda olduğundan uzun süreli kullanımda eli yormuyor... Kalemin klipsi, kapak bileziği de uçla uyumlu olarak altın kaplama...





Mürekkep ise söz ettiğim gibi Caran D'ache Blue Night... Azıcık İngilizcesi olan bir insanın dahi anlayacağı üzere, adı üzerinde "mavi"... Fotoğrafa baktığında insan tabii olarak "bu mürekkep mi?" diye düşünse de maalesef öyle... Doğan görünümlü Şahin halindeki mürekkebimiz "mavi" isimli ama "siyah" tonunda... Duman rengi gibi... Uzun uzun baktım, yazdım ama maviye dair bir geçişi yakalayamadım. Yakalayan varsa onu da ben bilemiyorum... Renge takılıp kalmaz isek, mürekkep yazım bakımından oldukça kaliteli... Kalemi sıkmıyor, tıkama yapmıyor sadece birazcık her Avrupa menşeili mürekkep gibi kuru... Kısacası rengi dışında bir sorunu yok, bana göre...



Bugünlük de bu kadar... Bakalım yeni hafta nasıl sürprizlerle gelecek hepimize:)




20 yorum:

  1. Biliyorum okuyucularınızı denemek için yaptınız. :-) Evet, farkettik. Doğrusu "No Nonsense" olacak.

    İnceleme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay canına çok dikkatlisiniz:) Ben teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Ali abi tanıtınca ebayda bulunmaz oldu bu kalem, neyse sabah bir tane denkgetirdim italik F uçlu.

    Caran d'Ache gerçekten çok iyi mürekkep, blue night benim de en sevdiğim rengi, Storm ve Carbon renklerini de kullanıyorum. Ama fotoğraftaki eski serinin üretimi durdu, yeni serinin Türkiye'ye altı rengi geldi diye duydum, deneyeyim dedim ama 70 TL olunca erteledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara' da benim aldığım yerde oldukça fazla Sheaffer No Nonsense vardı Mete Bey:) ben de bulduğum her renginden aldım... Sorun şu ki kalemin ismini bilmiyorlar fotoğrafını göstererek aldım... Hatta bugün lacivertini yedeklemek adına bir tane daha edindim:) Caran d'ache a gelirsek oldukça güzel bir mürekkep fakat ben birazcık mavi olmasını beklemiştim alırken yine de severek kullanıyorum.Yeni serinin çıktığını biliyorum aldığım zaman onu da yayınlayacağım. Yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
    2. Ankara'da nedir fiyatı? F Uçlu varsa bir iki de ben alabilirim, bağlantı kurma şansım varmı?

      Sil
    3. Ben 55 tl' ye aldım Mete Bey...Birden fazla almama rağmen herhangi bir indirim de yapmadılar maalesef... Dün gittiğimde ikinci laciverti de F uçlu aldım ellerinde M den çok F vardı diyebilirim..., Reklam gibi bir niyetim olmadığından ve öyle algılanmak istemediğimden buraya aldığım yeri yazmak istemiyorum dilerseniz bana mail atarsınız size kırtasiye adı ve adresini verebilirim.

      Sil
    4. İncleme için teşekkürler. Peki bu mürekkep madem kuru ve rengi adı ile müsemma değil, neden fiyat konusunda diğerlerinden açık ara önde? Bunu anlamış değilim. Mavi ton mürekkebi beğendiğinize göre şimdi bir hatırlatma yapabilirim. Diamine majestic Blue Mürekkebi edinin. Şiddetle tavsiyer ediyorum :)

      Sil
    5. Biri mürekkep mi dedi ? Hem de altın rengi mi dedi ? Nerde? Ne zaman? Nasıl? :)

      Sil
    6. Altın rengi mi hmm olsa fena olmaz Hatice Hanım:)

      Sil
    7. @hatice kaya Hatice Hanım altın rengini pek seviyor anlaşılan. Garanti @Mete KÜÇÜKÇAKIR Caran Dache'ın altı rengi cümlesini Hatice Hanım altın rengi anlamış.
      Kimler ne renk seviyor ufak ufak ortaya çıkıyor. Yazılar kadar yorumlar da keyifli oluyor. Tebrikler Hatice Hanım. İlk altın rengi mürekkeb yapınca sizin adınızı vermem lazım. :):)))

      Sil
    8. size mail atmak istiyorum fakat mail adresinizi bulamadım ki :)

      Sil
    9. Sağ tarafta ilk yardım menüsü kısmında iletişim diye bir link var oradan bulabilirsiniz:)

      Sil
  3. İncleme için teşekkürler. Peki bu mürekkep madem kuru ve rengi adı ile müsemma değil, neden fiyat konusunda diğerlerinden açık ara önde? Bunu anlamış değilim. Mavi ton mürekkebi beğendiğinize göre şimdi bir hatırlatma yapabilirim. Diamine majestic Blue Mürekkebi edinin. Şiddetle tavsiyer ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yorumunuz için teşekkür ederim :) Olay bence biraz marka olmasından kaynaklı...Kuru evet ama Avrupa mürekkeplerinin bir çoğunda bu durum söz konusu örneğin Mont Blanc hem pahallı hem kuru... Diamine majestic blue aklımda evet en kısa sürede edineceğim :)

      Sil
  4. merhaba, dönüştürücüyü nereden ve ne fiyata aldığınızı öğrenebilir miyim?
    ankarada yaşıyorum ve mail adresim atilahaslaman@gmail.com
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba mailinize gönderdim bilgileri Atila Bey :)

      Sil
  5. Bu kalemin temizliğini nasıl yapabiliriz malum uç kısmı tam olarak açılmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam açılamıyor daha doğrusu zarar veririm diye ben de fazla kurcalamıyorum uzun süre içinde mürekkep bırakmıyorum… Temizliğini konvertör yardımıyla yapıyorum emin olamadığım zamanlarda da bir gece suyun içinde bekletiyorum :)

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uygun fiyatlı ve güzel uçlu bir kalem… İstanbul' da nerede vardır bilemiyorum arada internet alışveriş sitelerine düşebiliyor. Takip etmekte fayda var.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.