3 Eki 2013

Gri Tonları


Başımızı kaldırdığımız her an yağmur bulutları gri gri tepemizde şu günlerde...Hani Ezginin Günlüğü'nün de Eksik Bişey Var' da dediği gibi bu aralar gökyüzü bazen ciğerime doluyor...Olsun ben yine de seviyorum grileri...Daha önceki yazımda söz ettiğim diğer grilerin benim için farklılıklarını göstermek istedim..






İlk aldığım grim yine Mont Blanc' ın özel mürekkeplerinden biri Albert Einstein...Renk olarak doyurucu bir gri tonu olsa da benim için oldukça kuru geldi..Yazarken akmıyor duruyor dolmakalemin ucu...Kağıt sanki kabul etmiyor mürekkebi bi an kararsız halde birbirlerine bakıyorlar izin versek mi yazmasına der gibi..

Yine fare açgözlülüğü sonucu alınan bir diğer gri İroshizuku...Kiri-Same...Ne Mont Blanc Kadar kuru ne de Betül Hanım kadar koyu...Bunu anlatmak istercesine de fotoğraflarken bile ortaya koymuşum...Kri-Same ton olarak biraz daha açık ama daha sulu gibi sanki...Biraz geç kuruyor..

Kısacası benim tercihim Betül Hanım... Tercih ve zevk meselesi...

15 yorum:

  1. Betül Hanım, çok şahane bir mürekkep. Ben de severek kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorumun sizden gelmesine ve benimle aynı fikirde olmanıza çok sevindim:) En sevdiğim Aniki mürekkep kesinlikle..

      Sil
    2. İlk sizin soruşunuzla ortaya çıktı Betül Hanım. Sormasaydınız unutulup gidecekti. İyiki aklınıza gelmiş. Teşekkürler.

      Sil
  2. Ah Betül Hanım Aaahhh,
    Ne kadar anlatsam azdı ilk hocamı. En güzel mürekkebim onun olsun adı her yerde söylensin istedim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel düşünmüşsünüz, iyiki düşünmüşssünüz..Biz de Betül Hanım sayesinde güzel bir mürekkep edinmiş olduk. Bizimle paylaştığınız için ben teşekkür ederim Ali Bey:)

      Sil
  3. Bu yazı çok iyi olmuş. Üç aynı renk mürekkebi bir arada görüp kıyaslamak için. Benim için ziyadesiyle faydalı oldu. Ayrıca bu kıyaslama için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Usta Splinter' a küçük fareden bir yardım olmuş demekki...Beğendiğiniz ve faydalı bulduğunuz için ben teşekkür ederim..

      Sil
  4. Betül Hanım, gerçekten güzel bir mürekkep... Ancak bir Einstein hayranı olarak, Mont Blanc'ın Einstein serisinin her parçası gibi bu mürekkep de benim için her daim özel kalacaktır. Çıktığında alma fırsatım olmamıştı, hala bulabilir miyim onu da bilemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezdiğim kırtasiyelerde rastlarsam sizin için de bir tane edinirim Hatice Hanım:)

      Sil
    2. renk olarak bana mont blanc uygun ama kırtasiyelerde bir türü bulamadım :( Betül hanım ise çok koyu bir renk kiri same ise çok açık bir renk

      Sil
    3. Mont Blanc Einstein' ı en son İstanbul' daki bir Mont Blanc bayisinden bulmuştum Oğuzhan araştırmanızda fayda var :)

      Sil
  5. Bende de bir gri acligi vardi. Diamine greyle basladim hatta benim ilk murekkebimdi kendisi. Ama cok koyu buldum sonrasinda griden cok siyaha benziyordu. Sonrasinda herbin gris nuage i aldim ki o da cok acik geldi (ama bazi renklerle karistirinca cok guzel renkler elde ettim) sonrasinda aldigim kiri same ise hayallerimin murekkebi cikti ne cok acik ne cok koyu hem de kardesi fuyu syogunun aksine biraz da kahverengi tonlari barindiran.. Bu olmasaydi daha yolda montblanc in oyster greyi ve albert einstein i vardi cok sukur burada durdum. Blogunuz hayirli olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben de o gri açlığı doymadı hala maalesef... Çok seviyorum gri tonlarını kağıtta çok gizemli duruyor kurşun kalem sananlar bile oluyor bazen:)

      Sil
  6. gri mürekkep? gerçekten cahiliz biz mürekkepte... ama siyahın kopyası gibi olmaz mı gri?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gri ayrı bir dünya bence nerdeyse her gördüğüm gri mürekkebi almak istiyorum :) Siyah kadar kesin değil kurşun kalem hissi veriyor benim açımdan gizemli bir ton kısacası :)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.