28 Eyl 2013

Cumartesinin Konukları...




Tatil yeni yeni bitmişken elimden geldiğince aldığım kitapları okumaya çalışıyorum tabiki bunlardan kendimce notlar da çıkarıyorum.. Bugünkü kitabım da kütüphanemin yeni konuklarından...Lise yıllarında severek okuduğum Susanna Tamaro' nun son kitabı "Her Melek Korkunçtur". Yazarın kendi otobiyografisi..

Kitabın yanı sıra set arkası çalışanlarına gelirsek...Mavi muhabbet kuşlarını andıran güzellik "Pilot Prera"...Lamy lere alternatif olabilecek nitelikte renkli, hafif ve kullanışlı...Pilot için söylenecek pek fazla bişey olmasa gerek M uçlu oldukça yumuşak, yağ gibi akıp giden bir kalem..Mürekkep olarak ise içinden çıkan kartuşu kullandım. Birçok yeni kalemin içinden çıkan kartuşların aksine siyah ve yazımı oldukça keyifli bir mürekkep..

İkinci çalışanımız ise bu aralar çantamdan ayrılmayan Rhodia' nın sevimli defterlerinden. Küçük boyutu ve kağıt kalitesiyle okuduğum kitaplardan notlar almama oldukça yardımcı oluyor..



Bugünlük de bu kadar Susanna Tamaro' nun yazı yazmanın zorlukları ile ilgili yazdığı satırlarla sizi başbaşa bırakıyorum..

"Gerçek yazı bambaşka bir yerde ta derinlerde, arzın ateşten merkezinde insanın karanlığının yüreğinde bulunur. Bu iki aşırı uç arasında ilerler ve dengesini korur. Bu nedenle yorar, yıpratır, sağlığa dokunur."

6 yorum:

  1. Süper kombinasyon olmuş. :) Pilot Prera'ya karşı platonik bir ilgim var, uzun zamandır şeffaf olanından almayı düşünüyorum. Blogunuzu çok beğendim. Umarım düzenli ve sık yazarsınız. Selamlar...

    İlker

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim:) O platonik ilgi bende de var şeffaf olanını da bi ara farklı bir kombinasyonla tanıtmaya çalışırım :)

      Sil
    2. Teşekkürler. Anladığım kadarıyla siz, teknik incelemelerden ziyade duygular ve çağrışımlara yönelmeyi tercih ediyorsunuz. Bunu takdir ediyorum, fakat vaat ettiğiniz yazıda kalemin dolum sistemi, ucu vs. ile ilgili bilgi kırıntıları da çok makbule geçer.

      Sil
    3. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.Burada aslında ucundan ve kartuşla denediğimden birazcık bahsetmiştim. Bundan sonraki incelemelerimde daha ayrıntılı yazmaya çalışırım:)

      Sil
  2. Merhaba
    Blogunuzu yeni keşfettim hayırlı olsun
    yazılarınız ve yorumlarınızı vakit buldukça okuyacağım.
    Şimdilik hoşçakalın
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim her zaman beklerim:)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.